Andrei Gheorghe a fost incinerat. Jurnalistul nu şi-a dorit ca mulţimea să îi plângă la căpătâi, ci dimpotrivă. După moartea sa din data de 19 martie, familia a decis să fie incinerat astăzi. Iată cum a decurs ultimul drum al celebrului om de televiziune şi radio!
Ceremonia de incinerare a avut loc astăzi, până ora 12.00, la Crematoriul Uman 'Vitan Bârzești' din București. Trupul jurnalistului a fost depus de ieri, 23 martie la capela crematoriului. Familia, apropiaţii au putut să își ia rămas bun de la Andrei chiar acolo, în capelă.
Jurnalistul a avut parte de o slujbă care a fost oficiată de un reprezentat al Bisericii Ortodoxe din Rusia, omul de radio fiind născut în Rusia.
Adrian Singurov, cel care a oficiat slujba, a dat câteva declarații.
'Noi facem parte din Biserica Ortodoxă Rusă din Exil, este autonomă. Este o ordonanţă în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, nu a fost adoptată de toate bisericile. Nu este un subiect atât de bine închegat. Andrei Gheorghe este născut în Rusia, practic, e rus după vibraţia locului. Noi suntem biserică rusă, cumva, vedeţi, s-a închis un cerc!”, a spus Adrian Singurov, potrivit Observator.tv.
Gestul lui Adrian Singurov a creat controverse în rândul reprezentanților BOR. Părintele Visarion Alexia a avut prima reacție.
Această biserică de unde vine Adrian Singurov, este o biserica clandestină. Nu știu ce cauta acest preot să oficializeze aceasta slujbă. Niciun preot ortodox nu poate participa la o ceremonie de incinerare și nici la pomenirile de după. Gheroghe a declarat că este ateu, că nu crede în Dumnezeu. Familia a respectat această dorință. De asemenea. Biserica a respectat această dorință. Prezența unui ortodox acolo, ar fi fost un abuz', a spus acesta la Antena 3.
Trupul acestuia a fost transportat într-un coşciug închiriat. Imediat după a fost scos din capelă a fost așezat pe un grilaj și băgat în cuptor. Astfel, familia realizatorului de emisiuni radio respectă dorința lui Andrei Gheorghe, care – în mai multe rânduri – a făcut referire la acest aspect legat de moartea sa. În urmă cu câteva luni de zile acesta şi-a alcătuit testamentul, unul social, şi l-a postat pe una dintre reţelele de socializare.
În zilele de 22 si 23 martie la Galeria de Artă Contemporană Mobius din strada Mendeleev D.I. nr. 2, Sector 1, București oamenii au putut să îi lase un ultim gând jurnalistului într-o carte de memorii.
Cele cinci mari temeri ale lui Andrei Gheorghe
Vestea că Andrei Gheorghe s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani a venit ca un fulger pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au admirat. Era un bărbat direct care spunea mereu lucrurilor pe nume și nu se ferea niciodată să spună ce gândește. Deși părea invincibil, jurnalistul avea câteva frici pe care nu s-a ferit să le recunoască.
Moartea lui Andrei Gheorghe a venit în mod neaşteptat. Medicii legişti au explicat pentru Libertatea că acesta ar fi avut probleme vechi, la inimă. Raportul final nu este încă gata deorece i-au fost luate probe din toate organele pentru a se stabili cu exactitate cauzele morţii.
Citește și: Ce trebuie să știi despre incinerarea umană
Andrei Gheorghe, într-un interviu EXCLUSIV alături de Anastasia
Lui Andrei Gheorghe nu îi plăcea să fie simpatic. În anul 2005, VIVA! păşea în casa jurnalistului. Fiica lui, Anastasia, care pe atunci avea 12 ani, îl copleşea şi îl făcea să uite de rolul său antipatic care l-a făcut celebru. Jurnalistul a vorbit despre cariera sa, dar şi despre fiica sa alături de care avea o relaţie deosebită.