10 idei pentru decorarea ouălor de Paște! Iată cele mai frumoase modele!

 Oana Pantazi
.

Mai este foarte puțin până la Paște, iar doamnele și domnișoarele sunt deja preocupate de meniul de sărbătoare, dar și de aranjarea tuturor detaliilor ce țin de această zi specială a creștinătății. Iată 10 idei pentru decorarea ouălor de Paște care îi vor bucura atât pe cei mici, cât și pe cei mari din familie!

 

Dacă, pe vremuri, bunicile noastre foloseau la vopsirea ouălor coloranți naturali – foi de ceapă, coji de nuci, sfeclă – și le ornau cu frunze de pătrunjel, în ziua de azi, cu doar câteva artificii simple, orice gospodină reușește să creeze adevărate opere de artă. Sigur, nimic nu poate egala aspectul incredibil al ouălor încondeiate, dar, cum această artă moștenită din vechime nu e chiar la îndemâna oricui, noi vă propunem 10 idei pentru decorarea ouălor de Paște pe cât de simple, pe atât de spectaculoase.

 

Ouă-unicorn

Nu aveți nevoie decât de un marker permanent, câteva floricele pastel, naturale sau artificiale, și puțin lipici și niște hârtie aurie, din care să faceți mici cornete și… iată unicornul! Nimic mai simplu și, în egală măsură, elegant și haios.

 

Ouă-iepuraș

Un alt mod simplu de a decora ouăle și, în egală măsură, a le face celor mici o bucurie e decorarea în formă de iepuraș. Tot ce vă trebuie este doar puțină vată (eventual dischete demachiante) pe care o puteți colora în roz, gri sau orice culoare preferați. Din aceasta veți face urechiuțele iepurașilor, în timp ce ochișorii și gurița le veți desena cu un marker subțire. La final, nu uitați să puneți și în spate un pămătuf, pe post de codiță! Apoi, furați de la cei mici niște plastilină portocalie din care să faceți morcovii (un smoc de pătrunjel pentru codițe găsiți prin frigider!).

 

Ouă de primăvară

Un alt model simplu de făcut, dacă aveți copii acasă, îl reprezintă ouăle colorate într-o explozie de culori. Tot ce aveți nevoie este niște vopsea acrilică în culori diferite și o pensulă subțire, apoi… the sky is the limit! Dacă nu vă simțiți în stare de opere de artă, vă puteți limita la dungile din imagine, nu trebuie să fii Picasso pentru asta. Apoi, le puneți într-un coșuleț cu iarbă artificială și efectul wow e garantat!

 

Ouă-ananas

Dacă vă plac fructele exotice, nu ezitați să transformați ananasul în ouă de Paște sau… invers. Nu aveți nevoie decât de niște vopsea galbenă de ouă și de hârtie verde, pe care trebuie să o tăiați sub formă de frunzulite (de la mic la mare) și să o lipiți deasupra oului. Rezultatul va fi surprinzător.

 

Ouă-mozaic

Unul dintre cele mai spectaculoase modele și preferatul nostru, de altfel, este oul-mozaic. Pentru asta trebuie să folosiți câteva ouă fierte colorate, dar și nevopsite. Pe cele colorate (alegeți culori care vă plac – cele sidefate sunt si mai spectaculoase) va trebui să le descojiți apoi, iar bucățelele rezultate le veți lipi pe ouăle fierte albe, rezultând un mozaic cu care vă veți impresiona musafirii cu siguranță.

 

Ouă aurii

Pentru pasionatele de obiecte prețioase, aceste ouă vor fi o adevărată operă de artă și unde pui că sunt extrem de ușor de făcut. Aveți nevoie de foiță aurie, care se comercializează în magazinele dedicate decorațiunilor și de ouă vopsite în prealabil în diverse culori. Tot ce trebuie să faceți este să dați ouăle colorate cu puțin lipici, după care să le înveliți în folia aurie. La final, îndepărtați surplusul, având grijă să lăsați la vedere și puțin din partea colorată a oului. Rezultatul? Spectaculos!

 

Ouă cu pene

Simplu, elegant și de efect! Nu aveți nevoie decât de niște pene mai deosebite – de preferat, de bibilică sau de rață, pe care apoi să le lipiți pe ouăle fierte în prealabil. Le puteți pune apoi într-un bol de culoare albă, pe un pat de pene și, gata, aveți un aranjament extrem de rafinat și obținut în doar câteva minute.

 

Ouă-puișor

Aveți în casă vopsea acrilică și câteva pene, eventual dintr-o pernă pe care nu o mai folosiți? Ei bine, ați rezolvat problema decorării ouălor de Paște. Mai întâi le fierbeți, după care le colorați cu vopsea acrilică galbenă (mai întâi pe jumătate și, după ce se usucă, și cealaltă jumătate), apoi le lipiți ochișori și cioculețe din hârtie neagră și roșie decupată în prealabil, iar la final penele de deasupra. Puteți pune ouăle-puișor direct într-un carton obișnuit de ouă, în care ați așezat niște iarbă artificială. Efectul e garantat!

 

 Ouă alb-negru

Nu ați avut niciodată idei pentru decorarea ouălor de Paște și nici talent la desen ? Ei bine, acum a venit momentul să vă răzbunați și să demonstrați că, uneori, imperfecțiunea e cheia succesului… Cum? Desenând, fără niciun șablon, pe ouă, cu vopsea sau cu markerul negru, orice model vă trece prin cap. Dungi, pătrate, romburi, inimioare… Veți observa că acestea, per ansamblu, cu cât vor fi mai imperfecte, cu atât vor fi mai interesante și vor avea un aer de autenticitate. Dacă nu ne credeți, vă puteți inspira din modelele noastre!

 

Ouă-emoji

 

Cum internetul a devenit de mult parte integrantă din viețile noastre, nu se putea un Paște fără bine-cunoscutele emoji, așadar acestea vor migra de pe Facebook direct în farfurie. Mai simplu de atât nici că se poate – vopsea galbenă de ouă și markere colorate, iar în câteva minute veți avea o mulțime de funny sau sad faces, emoji veseli, triști, plângăcioși sau îndrăgostiți, iar musafirii voștri vor fi încântați cu siguranță!

 

Sursa foto: studiodiy.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton