10 citate celebre ale lui Stephen Hawking

 Oana Pantazi
.

A fost unul dintre cei mai faimoși savanți ai lumii, omul care a revoluționat fizica și a inspirat generații întregi de oameni de știință, iar despre viața lui s-a făcut unul dintre cele mai emoționante filme de dragoste. A lăsat în urmă o moștenire științifică impresionantă, dar și un model demn de urmat. Iată 10 citate celebre ale lui Stephen Hawking ce te vor face să vezi lumea altfel!

Stephen Hawking a murit la 76 de ani

Stephen Hawking a murit la 76 de ani

Spunea cândva că perspectiva de a muri de tânăr l-a făcut să-și dorească să-și trăiască viața. Și a făcut-o cu o pasiune și o dăruire incredibile. A demonstrat că universul este infinit și la fel a fost și ambiția sa de a lupta cu boala de care suferea. Nu credea în Dumnezeu, dar vorbea despre existența extratereștrilor și susținea că singura șansă de supraviețuire a rasei umane este colonizarea altor planete. Pe deasupra, ca orice om super inteligent, avea un umor fabulos… Iată 10 citate celebre ale lui Stephen Hawking care te vor face să înțelegi mai multe despre genialitatea sa!

„Am observat că până și cei care spun că totul este predestinat și că nu putem schimba nimic se uită în stânga și în dreapta înainte să treacă strada'.

„Cea mai bună dovadă a imposibilităţii călătoriilor în timp este că n-am fost încă invadaţi de hoarde de turişti veniţi din viitor'.

„Nu cred că rasa umană va supraviețui în următorii o mie de ani, dacă nu ne vom răspândi în spațiu'.

„Eu consider că viruşii de calculator ar trebui să fie consideraţi viaţă. Cred că spune ceva despre natura umană faptul că singura formă de viaţă pe care am creat-o până acum este pur distructivă. Am creat viaţă după înfăţişarea noastră'.

„Suntem doar o rasă avansată de maimuțe pe o planetă neînsemnată a unei stele extrem de obișnuite. Dar noi putem înțelege Universul – asta ne face speciali'.

„Data viitoare când cineva îţi reproşează că ai comis o greşeală, spune-i că s-ar putea să fie un lucru bun. Fără imperfecţiune, noi doi nu am exista'.

„Principalul dușman al cunoașterii nu este ignoranța, ci iluzia cunoașterii'.

„Toată viața mea am tot încercat să aflu răspunsuri la principalele probleme cu care ne confruntăm și să găsesc un răspuns științific la ele. Poate din acest motiv am vândut mai multe cărți despre fizică decât Madonna despre sex'.

„Navigarea pe Internet este o idee la fel de stupidă ca schimbarea constantă a posturilor TV'.

„Acolo unde este viață este și speranță'.

 

Foto: Hepta

Poate o sa-ti placa si aceste citate motivationale

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton