La mulți ani, Gică Hagi! Cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor împlinește azi 55 de ani

 Cica Cristina
.

Gheorghe Hagi, regele fotbalului românesc, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 55 de ani. Este o legendă și numele său a devenit sinonim cu România pentru fiecare dintre cei care l-au urmărit și au observat ce minuni poate face cu mingea.

FOTBAL:PROMOVARE CARTE GHEORGHE HAGI CAMPIONII CREEAZA CAMPIONI (26.11.2019)FOTBAL:PROMOVARE CARTE GHEORGHE HAGI CAMPIONII CREEAZA CAMPIONI (26.11.2019)

Peste tot în lume este cunoscut. În orice colț al lumii ai ajunge cînd spui România, automat răsună și numele lui Hagi. Impactul pe care l-a avut Gheorghe Hagi asupra fotbalului românesc este aproape de neegalat, cu toate că el și-ar dori să fie depășit de un alt jucător român.

'Cea mai mare bucurie a mea ar fi să fiu depășit de un alt jucător român. Să facă ceva, să câștige Balonul de Aur. Ar fi extraordinar! Eu cred ca cineva va fi mai bun, cred ca cineva va ajunge la Real Madrid si Barcelona', susține Gică Hagi.

Gică Hagi s-a născut pe data de 5 februarie 1965, în comuna Săcele, judeţul Constanţa și a debutat ca jucător încă de la vâsrta de 17 ani, scrie libertatea.ro. De atunci a muncit din greu și fiecare victorie adjudecată a preupus trudă și ore întregi de antrenamente.

Cu Gheorghe Hagi în echipă, s-au reușit o serie de performanțe, dintre care nu mai puțin de trei calificări la ediții de Campionat Mondial și tot atâtea la turnee finale EURO. De asemenea, a fost ales de nu mai puțin de şapte ori Jucătorul Anului în România, un record absolut, notează cancan.ro. Nu degeaba este supranumit „Maradona din Carpați” și liderul Generației de Aur a fotbalului românesc.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Gică Hagi, Neymar și Cristiano Ronaldo, născuți în aceeași zi

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton