Globurile de Aur 2018: Oprah Winfrey a fost recompensată cu Premiul Cecil B. DeMille

 Oana Pantazi
.

Realizatoare și prezentatoare de televiziune, dar și actriță și deținătoare a unui post propriu de televiziune și a unei case de producție, Oprah Winfrey (63), una dintre cele mai influente, dar și mai bogate femei ale Americii, a fost recompensată în cadrul Globurilor de Aur 2018, pentru contribuția sa la entertainmentul mondial, cu Premiul Cecil B. DeMille, distincție ce se oferă pentru întreagă carieră.

A jucat în filme, a fost nominalizată la Oscar pentru rol secundar (The Color Purple') și este una dintre cele mai apreciate și cu priză la public creatoare și moderatoare de talk-show din Statele Unite, emisiunea ei, Oprah Winfrey Show', care s-a încheiat în 2011, fiind printre cele mai urmărite pe plan național și internațional. Anul acesta, la Los Angeles, în cadrul celei de a 75-a ediții a Globurilor de Aur, celebra artistă de televiziune a fost recompensată cu Premiul Cecil B. DeMille, distincție ce este acordată personalităților a căror activitate a contribuit la dezvoltarea artei cinematografice și a avut impact și asupra industriei de divertisment în general.

Faimoasa realizatoare TV, care este și fondatoarea Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls din Africa de Sud, în prezent este producător executiv al mai multor seriale TV, precum Queen Sugar' Greenleaf' și Oprah’s Master Class'. Anul trecut, ea a produs și a jucat în filmul „The Immortal Life of Henrietta Lacks”, difuzat de HBO și nominalizat la Premiile Emmy, iar anul acesta va juca în Wrinkle in Time', un lungmetraj regizat de Ava DuVernay. Oprah Winfrey a fost aleasă anul acesta pentru a primi faimoasa distincție, întrucât, conform Meher Tatna, președintele HFPA (Hollywood Foreign Press Association), a celebrat personaje feminine puternice atât pe ecrane, cât și în afara lor și a fost un model pentru femei și fete timp de multe decenii'.

Extrem de elegantă, Oprah Winfrey a primit cu emoție faimoasa distincție acordată pentru întreaga carieră, Seth Meyers punctând cu umorul ce-l caracterizează: Ce onoare extraordinară pentru Cecil B. DeMille'.

Oana Pantazi

Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton