Caz medical incredibil. Unei femei îi cresc gene în gură

 Cica Cristina
.

O boală extrem de rară, ce ar afecta în total doar cinci oameni în lume, a stârnit vâlvă în comunitatea medicală. Unei femei au început să crească fire de păr în gură.

dinti-2-1dinti-2-1

Medicii au constatat cu uimire că unei tinere în vârstă de 25 de ani i-au crescut gene în gură. Diagnosticul stabilit de specialiști ar fi hirsutism gingival.

Hirsutismul presupune o creștere anormală de păr pe față, pe corp și pe membre, îndeosebi la femei, din cauza unor tulburări endocrine.

Femeia a mai ajuns în trecut la doctori, în urmă cu șase ani fiind diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice. Problema de acum, însă, depășește orice imaginație, chiar și experții simțindu-se depășiți, poate și pentru că simptomele apărute în alte cazuri au fost mai puțin agresive decât în cazul pacientei în cauză.

Pe lângă firele de păr care ies din gingii, femeia se mai confruntă și cu creșterea părului pe bărbie și pe gât, scrie spynews.ro. Medicii nu știu care ar putea fi cauza unei astfel de condiții, cert este că la bază ar putea sta motive extrem de complexe.

„Examinări faciale au dezvăluit prezența părului exuberant pe bărbie și în zona gâtului. Examinarea intraorală ne-a arătat păr maroniu, asemănător cu genele, care a fost eliminat, iar țesutul de dedesupt analizat. Un an mai târziu, pacienta s-a întors cu și mai multe fire de păr distribuite pe gingiile ambelor arcane', se arată în raport.

Citește și: Râsul isteric al lui Joker ascunde o boală rară. De unde s-a inspirat Joaquin Phoenix pentru personajul Arthur Fleck

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton