Ada Condeescu se străduiește să îmbine armonios responsabilitățile de mamă a doi copii cu latura profesională. Soția regizorului Cătălin Mitulescu ne-a mărturisit că, nu o dată, a trecut prin situații neplăcute din cauza unor persoane de sex feminin, în colimatorul cărora a intrat. Actrița susține că a avut parte, pe plan professional, de hărțuire fizică și verbală.
EȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Soția regizorului Cătălin Mitulescu se numără printre actrițele bine cotate în lumea filmului și a teatrului. Se pare că tocmai acest lucru ar fi deranjat unele colege de breaslă care au adoptat un comportament deplasat față de ea.
De-a lungul carierei sale, Ada Condeescu a avut parte și de momente neplăcute, care i-au stricat liniștea. Actrița ne-a mărturisit că i s-a întâmplat, pe plan profesional, să observe reacții inadecvate din partea unor femei. Din fericire, cariera ei nu a depins în niciun fel de acele persoane.
Ada Condeescu: M-am confruntat cu hărțuire din partea femeilor’
După discursul Vioricăi Vodă de la Gala Gopo, iată că ies la iveală din ce în ce mai multe dedesubturi neplăcute ale industriei de cinematografie din România.
M-am confruntat cu hărțuire din partea femeilor din industrie, din partea bărbaților încă nu. Și nu mă refer la hărțuire sexuală, ci la hărțuire de toate celelalte tipuri: fizică, verbală, se mai întâmplă. Hai să fim serioși, nu suntem nici primii, nici ultimii. Contează foarte mult cum le gestionezi, ce vrei să iei din asta.
Unele lucruri s-au întâmplat la începuturi, altele mai încoace. Am trecut cu greu, pentru că sunt un om care a pus la suflet. Nu mi-a fost ușor, dar până la urmă trebuie să ignori lucrurile astea, adică eu, cel puțin, mi-am dat seama că te confrunți atunci pe moment, îți dai seama ce frustrări au oamenii respectivi, trebuie să te gândești de unde le vin toate problemele astea, supărările și nemulțumirile. Nu aveam nicio treabă, a fost chiar așa din nimic. Eram la un festival, la premieră, eu eram la distracție și la party și oamenii aveau supărări. Și de aceea am zis: nu mă mai duc la petreceri din astea, nici la Gopo, nicăieri că cine știe peste cine dau. Femei din industrie să le spunem’, a declarat, pentru VIVA!, Ada Condeescu.
S-a sfătuit cu soțul ei
Fiind protagonista unor întâmplări bizare și confruntându-se cu reacții inexplicabile, Ada i-a povestit partenerului său de viață, regizorul Cătălin Mitulescu, situațiile respective. Mi-a spus să fiu relaxată și să îmi dau seama că sunt oameni mulți care au multe neîmpliniri și atunci trebuie să fiu eu cea mai tolerantă și înțeleaptă. E neplăcut, dar asta e’, ne-a spus ea. Prin urmare, a învățat să se detașeze de astfel de oameni și întâmplări ciudate, de care nu depinde în vreun fel viitorul ei.
A jucat pro bono în filmul Copacul Dorințelor. Amintiri din Copilarie’
Ada Condeescu a bifat recent o nouă experință, aceea de profesor, ipostază care a încântat-o. Am ținut niște cursuri de actorie pentru amatori. A fost o chestie faină pentru mine’, a precizat ea. Peste câteva luni o vom vedea pe scena teatrului, un proiect care se va concretiza abia la toamnă. Pregătesc ceva pe Calea Victoriei, ieșim pe centru cu o piesă foarte tare. Pe film nu am nimic concret, castinguri și aici și în străinătate, se mai dezmorțesc lucrurile așa din pandemie și să vedem. Nu îmi place deloc chestia asta că trebuie să te filmezi, pentru că nu te vezi cu regizorul, cu directorul de casting și cumva e mai complicat, oricât ai da, nu ai același randament și același vibe ca atunci când ești cu omul față în față’, ne-a detaliat ea.
Actrița se implică în proiecte și campanii care nu îi aduc bani, ci stare de bine că a putut ajuta. Fac foarte multe chestii pro bono, în general în zona asta de umanitar. Sunt și ambasador Hospice. Uite, de exemplu, filmul care a ieșit în cinema Copacul dorințelor’, l-am făcut ca ambasador actor, ceea ce mi se pare important să dai din ce poți, pentru că lucrurile se întorc într-un fel sau altul. E cumva legat de zona Hospice Casa Speranței, dar scris și regizat într-o manieră și comică și mai lejeră, accesibilă oamenilor, chiar și copiilor, după Amintiri din copilăria lui Creangă, zona asta de paliație’, a adăugat Ada Condeescu.
Foto: Facebook