A murit regizoarea Malvina Urșianu

 Oana Tonca
.

Regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, cunoscută pentru realizarea unor filme precum „Întoarcerea lui Voda Lăpușneanu” (1979), „Liniștea din adâncuri” (1982) sau „Pe malul stâng al Dunării albastre” (1983), a murit la vârsta de 88 de ani.

malvina-ursianu-369005l

Născută în comuna Gușoieni, județul Vâlcea, pe 19 iunie 1927, Malvina Urșianu a fost victimă a regimului comunist în anul 1958, când a fost acuzată de sabotaj ideologic și anticomunism, arestată și închisă, iar timp de 8 ani a fost interzisă în cinematografie.

 

Malvina Urșianu a fost decorată în anul 2000 de președintele Emil Constantinescu cu Ordinul național Pentru Merit în grad de Cavaler „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii'.

 

În anul 2003, Malvina Urșianu a primit premiul special al juriului la Premiile Uniunii Cineaștilor din România pentru filmul „Ce lume veselă” (2002).

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton