Vouchere sociale de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate. Care sunt condiţiile pentru depunerea cererilor

 Ifrim Georgiana
.

Vouchere sociale de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate. Potrivit unui anunț făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), peste 30.000 de elevi și preșcolari din medii defavorizate vor beneficia de tichete sociale pentru sprijin educațional. Iată cine poate beneficia de acest ajutor și care sunt condițiile pentru depunerea cererilor!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Vouchere educaționale vor fi acordate pentru a acoperi cheltuielile pentru materiale școlare. Așadar, acestea vor putea fi folosite pentru achiziția rechizitelor și hainelor pentru școală. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), cardurile vor fi distribuite și încărcate în cursul lunii octombrie. Până în prezent, autoritățile au identificat elevi eligibili în aproximativ 10.115 unități de învățământ din țară.

Vouchere sociale de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate. În contextul creșterii ratei de abandon școlar în perioada pandemiei, autoritățile au decis acordarea unui ajutor în valoare de 500 de lei adresat elevilor din categorii vulnerabile.

Citește și: Angajații români vor avea încă o zi liberă.Câte zile libere au mai rămas pentru anul 2022

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău după ce renunți la zahăr

Citește și: Structura anului școlar 2022-2023

Citește și: Semințele de pepene galben, beneficii și contraindicații.Cine nu are voie să le consume

Vouchere sociale de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că programul voucherelor educaționale are rolul de a preveni și diminua abandonul școlar în rândul elevilor din familii defavorizate.  

„Continuăm programul de sprijin adresat copiilor din categorii vulnerabile, prin care acordăm la începutul anului școlar un ajutor de 500 de lei pentru achiziționare de rechizite și haine, iar anul acesta numărul beneficiarilor este în creștere.

După cum știm, în România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar fondurile europene pot susține programe pentru a reduce acest fenomen care afectează mai ales copiii din mediile defavorizate.

Împreună cu Ministerul Educației, facem toate eforturile ca elevii incluși în program să poată beneficia de acest ajutor încă din prima lună de școală„, a transmis ministrul Marcel Boloș, potrivit spynews.ro.

Ce categorii de elevi vor beneficia de voucherele sociale

Categoriile eligibile pentru vouchere sociale sunt:

– copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Care sunt condiţiile pentru depunerea cererilor

Până pe data de 10 septembrie, unul dintre părinții elevului trebuie să depună cererea la unitatea de învățământ unde este înscris acesta. Cererea trebuie să fie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022.

În cazul celor care dețin deja un astfel de card, cererea trebuie însoțită de adeverința de venit, iar documentul va fi semnat de același părinte care a depus cererea la începutul programului.

Sursa foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton