Veste îngrijorătoare. Cel mai așteptat vaccin anti-COVID poate duce la paralizie!

 Oana Pantazi
.

Deși mai multe țări au anunțat apariția, cât de curând, a vaccinului anti-COVID, iată că testele clinice demonstrează că pot apărea efecte secundare grave.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Graba de a scoate pe piață cât mai rapid mult așteptatul vaccin anti-COVID a adus cu sine și primele rezultate dezamăgitoare. Compania Astra Zeneca a suspendat temporar testele clinice pentru vaccin, ajunse în faza 3, din cauza efectelor secundare.

Vaccinul anti-COVID, simptome neurologice grave

Compania Astra Zeneca a oprit testările la vaccinul anti-COVID în fază avansată după ce o femeie din Regatul Unit a avut simptome neurologice specifice unei afecţiuni inflamatorii spinale rare, dar gravă, numită mielită transversă. Este vorba despre o reacţie inflamatorie a măduvei spinării, aceasta putând fi pusă pe seama anumitor infecţii anterioare sau pe seama vaccinării recente. În cazurile grave, afecţiunea poate duce chiar la anumite forme de paralizie.

Citește și: Anna Lesko recunoaște că este o mamă exigentă: „Sunt învățată cu educația strictă a părinților mei și fac militărie cu el”/ EXCLUSIV

Un alt pacient vaccinat, diagnosticat cu scleroză multiplă

Conform Consiliului însărcinat cu supravegherea datelor şi a componentelor de siguranţă ale studiilor clinice din cadrul companiei, femeia a fost injectată cu vaccinul anti-Covid produs de companie, şi nu cu un placebo.

Mai mult, studiul clinic al vaccinului anti-Covid a mai fost stopat o dată, în iulie, când un alt participant la testări a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, chiar dacă la vremea respectivă nu s-a făcut legătura între afecțiune și vaccinul anti-COVID.

Diagnosticul femeii din Marea Britanie nu a fost confirmat oficial încă. Pacienta se simte însă mai bine şi ar putea fi externată în curând. 

Citește și: Mircea Badea, mesaj dur pentru bătăușa din Târgu Jiu, care a agresat și umilit o fetiță de 13 ani: „Merită pedeapsa cu moartea!”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton