Vă mai amintiți de fetița care fusese hrănită doar cu pufuleți până la 4 ani? Are 10 ani acum și este o bucurie pentru cei care au adoptat-o: "Ne-a schimbat viața!"

 Dumba Gabriela
.

În martie 2014, cazul ei a emoționat o țară întreagă. Micuța Florentina din Vaslui avea patru ani și doar cinci kilograme. Arăta ca un bebeluș pentru că mama ei o hrănise până atunci doar cu pufuleți și ceai. A urmat o luptă excepțională pentru salvarea ei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Florentina a ajuns în stare extrem de gravă la secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Vaslui. Pentru că era în stare extrem de gravă, medicii au anunțat Poliția și reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Vaslui, bănuind că este un caz de neglijenţă.

Medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire. Ghemotocul de copil de doar cinci kilograme și probleme de sănătate cât pentru un om mare a reușit, însă, să-i suprindă pe medici. A supraviețuit.

După tratamentele perfuzabile administrate şi cu o alimentaţie adecvată şi-a dublat greutatea, a învăţat să meargă şi să vorbească.

15380451_1047697742026622_3684827552734619407_n_9231130015380451_1047697742026622_3684827552734619407_n_92311300

Impresionat de cazul ei și de faptul că Flori se atașase de el, medicul Maia Tudose de la Spitalul de Copii 'Sfânta Maria' a decis s-o adopte, imediat ce tatăl natural și-a dat acordul.

Micuţa care a crescut pe holurile Spitalului de Copii din Iaşi este acum o fetiţă frumoasă, deşteaptă şi sănătoasă. La mulţi ani, draga mea! Ştii că eşti o fetiţă norocoasă şi îţi doresc ca norocul ăsta să te însoţească toată viaţa. Sper să ai parte numai de mo­mente fericite, aşa cum ştii că le oferi mereu celor care te înconjoară', scria pe contul lui de Facebook, pe 14 ianuarie 2017, de ziua Florentinei, cel care a ajuta­t-o pe fetiţă încă de când a ajuns la spital, prof.dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie.

„Pentru toate clipele dificile prin care a trecut, soarta a răsplătit-o acum cu o familie de la care primeşte non-stop iubire. Micuţa care obişnuia să-mi spună tata, e acum un copil frumos, vesel, inteligent, energic', mai scria doctorul Burlea.

Cine erau părinții lui Flori

Părinţii fetiţei erau din comuna Soleşti, judeţul Vaslui, şi au fost decăzuţi din drepturi după ce autorităţile au stabilit că fetiţa a fost înfometată, fiind hrănită doar cu ceai şi pu­fuleţi.

Aceştia mai aveau acasă alţi cinci copii, iar cu toţii trăiau cu doar 800 de lei pe lună, bani cumulaţi din alo­caţii şi ajutoare sociale. În 2016, mama naturală a fetiţei s-a stins din viaţă, iar apoi tatăl micuţei a acceptat ca aceasta să fie dată spre adopţie. Florentina a fost adoptată de medicul Tudose, de care fetiţa se ataşase în tot timpul cât a stat prin spitale.

„Nu ne-am gândit atunci să o adoptăm în mod cert – pur și simplu ne-am atașat de ea. Plimbările au fost multe și din ce în ce mai dese. Ea avea deficiențe de vorbire și trebuia preluată de un centru de plasament pentru copii cu handicap.

Din momentul în care am auzit că am putea să pierdem am luat hotărârea de a face ceva și am reușit asta prin plasamentul de urgență în vederea adoptării”, a povestit Dr. Dragoș Tudose.

Flori are acum 10 ani și, deși a aflat între timp că este un copil adoptat, este fericită alături de familia ei, care s-a mărit cu gemeni.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton