Uscătoarele de mâini pot răspândi rapid coronavirusul! Media de contaminare este de 10 ori mai mare decât după folosirea șervețelelor

.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase ne dă o veste îngrijorătoare – uscătoarele de mâini reprezintă o sursă de infectare rapidă cu noul coronavirus!


În condițiile în care igienizarea mâinilor a devenit o adevărată obsesie pentru majoritatea populației, în contextul pandemiei de coronavirus, un studiu recent demonstrează că uscătoarele de mâini, pe care cu toții la folosim în instituții și la restaurante, reprezintă un real pericol, rata de infectare fiind de 10 ori mai mare decât în cazul folosirii banalelor șervețele de hârtie.

Spălatul pe mâini e vital. La fel și uscarea mâinilor

Autoarea studiului ne sfătuiește să folosim mai degrabă șervețelele din hârtie pentru a ne usca mâinile, această practică trebuind abordată în special de cei care lucrează în spitale.


Citește și: Cine este și cum arată iubitul lui Leonard Miron. Cei doi formează un cuplu de 18 ani, iar Miguel i-a fost aproape în lupta cu cancerul

„O practică bună a spălatului pe mâini ar trebui urmată de o uscare corespunzătoare a acestora. Şerveţelele de hârtie pot reduce răspândirea microbilor şi ar trebui să fie o metodă preferată în locul uscătoarelor de mâini, mai ales în această perioadă în care igiena mâinilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a infectării cu COVID-19', suține Ines Moura, autoarea studiului şi cercetător al Universităţii din Leeds, citată de greatdoc.ro.


Contaminare de 10 ori mai mare după folosirea uscătoarelor de mâini!

Un grup de voluntari a fost ales pentru a folosi toaleta unui spital, participanții fiind contaminați înainte cu un bacteriofag, un microorganism ce poate distruge bacteriile. Autorii studiului au prelevat mostre de pe suprafeţele pe care voluntarii le-au atins și s-a demonstrat că atât şerveţelele de hârtie, cât şi uscătoarele de mâini au redus semnificativ virusurile de pe mâinile contaminate. Totuși, pe suprafeţele testate s-au găsit mai multe bacterii după ce au fost atinse de persoanele care au folosit uscătoarele de mâini decât de către cei care au optat pentru şerveţelele de hârtie.


Citește și: O mai ții minte pe Andreea Vasile de la Big Brother? A fost iubita lui Bendeac, dar între timp, viața i s-a schimbat total: „Atunci când întâlnești un om pe care-l iubești…'

Deși s-a demonstrat că atât uscătoarele de mâini, cât și șervețelele au redus gradul de contaminare a suprafețelor, în final s-a desccoperit că media de contaminare a fost de 10 ori mai mare după folosirea uscătoarelor de mâini decât după folosirea şerveţelelor!

Foto: Hepta