Un studiu arată că o simplă răceală poate pregăti sistemul imunitar pentru a ataca noul coronavirus: "Poţi beneficia de o reacţie mult mai puternică a organismului în faţa bolii"

.

Un studiu recent indică faptul că infecţiile anterioare cu virusurile care provoacă răceli ar putea avea capacitatea de a antrena sistemul imunitar, astfel încât să recunoască și să atace coronavirusul!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

În urma studiului, care a fost publicat în revista Science, oamenii de știință au constat că celulele imunitare T (limfocitele T), care recunosc coronavirusurile ce produc răcelile obişnuite, au capacitatea de a distinge şi părţi din COVID-19, chiar și părţi ale proteinei în formă de coroană prin care Sars-Cov-2 se ataşează şi pătrunde în celule.


Această memorie a sistemului imunitar ar putea desluși o parte din mister, și anume motivul pentru care unele persoane se confruntă cu forme uşoare ale infecţiei comparativ cu alții. Totuși, specialiștii susțin că ipoteza lor este „speculativă' şi ar fi nevoie de mai multe studii pentru a o confirma.

Citește și: Alyssa Milano a avut COVID-19, dar testele i-au ieșit negativ de două ori! „Această boală nu este o farsă.Am crezut că o să mor’


„Am demonstrat acum că, în cazul anumitor oameni, memoria preexistentă a limfocitelor T faţă de coronavirusurile care produc banala răceală poate recunoaşte părţi din SARS-CoV-2 sau chiar structura sa moleculară exactă', susţine Daniela Weiskopf, care se numără printre coordonatorii studiului.

Există posibilitatea și ca această „reactivitate imună să asigure diferite niveluri de protecţie' în faţa noului coronavirus, subliniază și Alessandro Sette, un alt specialist care s-a ocupat de studiu


Citește și: Andi Vasluianu dezvăluie cum și-a cunoscut soția și de ce s-au căsătorit după venirea primului copil:„Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere’/ EXCLUSIV

„Dacă ai un răspuns imunitar din partea limfocitelor T, poţi beneficia de o reacţie mult mai rapidă şi mai puternică a organismului în faţa acestei boli', a mai spus el, potrivit digi24.ro.

Experții au analizat mostre de sânge recoltate în perioada 2015 – 2018, cu destul de mult timp înainte de apariţia primelor cazuri de coronavirus în China. Mostrele de sânge conţin limfocite T care au reacţionat la peste 100 de zone specifice COVID-19.


Citește și: Cum se reface Marcel Pavel, la o lună după ce s-a vindecat de COVID-19.Artistul a renunțat la anumite alimente

„Acest studiu oferă dovezi moleculare directe foarte puternice conform cărora memoria limfocitelor T poate detecta secvenţe foarte similare între coronavirusurile care produc răceala comună şi SARS-CoV-2', a mai ținut să precizeze Alessandro Sette.

Sursa foto: pexels.com