Un nou simptom bizar al coronavirusului uimește comunitatea medicală. Ce este "hipoxia fericită" și cum se manifestă: "Radiografiile lor arată groaznic"

.

Misterul încă plutește în jurul coronavirusului și probabil că mult timp de acum încolo specialiștii se vor confrunta cu provocări majore. Studiind totuși minuțios toate simptomele COVID-19, iată că experții au mai descoperit încă unul, ce poartă denumirea de „hipoxia fericită”. Iată ce este acesta, de fapt, si cum se manifestă!

Pacinții care suferă de „hipoxie fericită’  sau „hipoxie tăcută’ se comportă ca și când nu ar avea absolut nicio problemă, însă nivelul de oxigen din țesuturile lor este foarte mic, motiv pentru care și radiografiile lor indică leziuni severe.


Citește și: Simptome mai severe la infectarea cu noul coronavirus în cazul persoanelor cu boli cronice. Care este legătura între COVID-19 și bolile de ficat

Acești pacienți au prezentat unele simptome COVID-19 timp de două până la șapte zile înainte de a se prezenta la spital, plângându-se de o strângere bruscă a pieptului sau de incapacitatea de a respira adânc, a declarat Richard Levitan, medic la cameră de urgență de aproximativ 30 de ani.


Radiografiile pacienților indică leziuni severe

Ceea ce a șocat medicii cu privire la acest simptom ar fi că după nivelul extrem de scăzut de oxigen din țesuturile lor, ei ar trebui să fie în stare de comă sau, cel puțin, într-o accentuată stare de disconfort, notează digi24.ro.

Citește și: Atenție! Un specialist american în boli infecțioase spune care sunt simptomele care anunță o formă severă de coronavirus: când trebuie să suni urgent la ambulanță

Specialistul a observat că pacienții cu acest simptom dur se prezintă la urgență cu un nivel de oxigen în țesuturi de sub 50%. Ceea ce ar însemna că ar fi trebuit să fie incoerenți sau chiar inconștienți. Saturația normală cu oxigen este între 95% și 100% și orice valoarea sub 90% este catalogată drept anormală.



În plus, radiografiile acestor pacienți indică leziuni atât de severe încât ar trebui să experimenteze dureri foarte mari.

Citește și: O veste bună, una rea! Când se termină epidemia de coronavirus în România:„Nu se va opri până când nu infectează 60% – 70% dintre oameni’

„Radiografiile lor arătau groaznic, nivelul oxigenului era foarte mic. Erau, însă, complet trezi, alerți și își butonau telefoanele’, a precizat medicul.

Hipoxia tăcută ar putea fi o explicație pentru decesele rapide


Pacienții care se confruntă cu acest simptom susțin că au observat că se simțeau mai obosiți și că respirau mai greu. Medicii sunt de părere că boala progresează diferit și că alți pacienți ar putea experimenta simptome precum febră sau diaree.

Citește și: Madonna, singura persoană pe care nici măcar pandemia nu o poate opri. A fost testată pozitiv pentru anticorpi de coronavirus:’O să ies la o plimbare și o să respir aerul plin de COVID-19′

„Imaginați-vă că aveți un pahar plin de aer și, brusc, acel pahar se înjumătățește. În mod natural, corpul se va strădui să compenseze cantitatea lipsă de aer și va induce o respirație de două ori mai rapidă’, explică dr. Cedric Rutland, purtător de cuvânt la Asociația Pulmonară Americană.


Mulți nu sunt conștienți de respirația sacadată, timp în care nivelul oxigenului continuă să scadă, iar organismul se obișnuiește cu o cantitate mai redusă de oxigen. Simptomul ar putea fi asemănat cu senzația resimțită când ne aflăm la altitudini mari, potrivit CNN.


Hipoxia tăcută ar putea fi o explicație pentru decesele rapide și bizare ale tinerilor ce nu au prezentat simptome serioase de coronavirus.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com

Citește și: Adrian Streinu-Cercel avertizează că noul coronavirus se ascunde în praf și mizerie:'Am rugat autorităţile locale să spele străzile și parcurile'