Un nou medicament pentru COVID-19 a intrat în teste. Famotidina se folosește în tratamentul pentru ulcer

 Stamen Diana
.

Medicii din Statele Unite ale Americii au introdus în teste un nou medicament pentru COVID-19. Este vorba despre famotidina și se folosește de obicei în tratamentul pentru ulcer.

Famotidina este un medicament din grupa numită antagoniști ai receptorilor H2, iar principala sa acțiune este de a reduce cantitatea de acid secretată în stomac.

Dr. Kevin Tracey, președintele Institutul Feinstein de Cercetare Medicală, a explicat de ce ar putea funcționa un medicament pentru arsuri gastrice împotriva COVID-19.

Teoretic, structura famotidinei arată că ar putea împiedica replicarea coronavirusului, în același mod în care inhibitorii de protează administrați persoanelor infectate cu HIV opresc evoluția virusului. Sperăm să funcționeze, pentru că este un tratament ieftin și la îndemână. Sunt n' exemple în medicină de substanțe menite să trateze o anumită boală, dar care au dat rezultate și în alte afecțiuni, ar fi minunat să se întâmple și acum la fel. Există riscul să nu meargă? Sigur. Orice e posibil. Vedem ce ne arată testele clinice.

Dr. Kevin Tracey

Ideea de a testa acest medicament destul de ieftin le-a venit din China. Dr. Michael Callahan, specialist în boli infecțioase la Massachusetts General Hospital, detașat o perioadă în China, unde a tratat și observat pacienți infectați cu noul coronavirus. Acesta a raportat că cei infectați cu COVID-19, înainte de a veni la spital se tratau acasă cu famotidina, un medicament la un preț accesibil tuturor. Pacienții care luaseră acest medicament aveau o formă mai ușoară a bolii, potrivit Libertatea.

Se pare că până în prezent au fost înrolați 187 de pacienți pentru programul de testare cu famotidina și se mai caută în 1013. Pentru a fi un studiu concludent, Dr. Kevin Tracey spune că trebuie să se strângă un număr de 1200 persoane tratate în acest mod.

Pacienților le sunt injectate doze de nouă ori mai mari decât cele recomandate pentru ulcer. Rezultalele preliminare ar urma să fie făcute publice în câteva săptămâni.

Dr. Kevin Tracey

Citește și: Semnalul de alarmă tras de specialiștii germani. Mănușile pot crește riscul infectării cu COVID-19, în loc să țină la distanță virusul

FOTO: pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton