Tratamentul antimalarie folosit pentru coronavirus ridică semne de întrebare! Anunțul lui Trump după o cură cu Hidroxiclorochină

 Dumba Gabriela
.

Tratamentul antimalarie folosit şi în spitalele din România pentru formele severe şi medii de COVID-19, respectiv Hidroxiclorochina, ridică semne de întrebare. Între timp, Trump anunță că el a terminat cura preventivă cu Hidroxiclorochină.

62115368-862115368-8

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Un studiu realizat pe aproape 100.000 de bolnavi arată probleme de ritm cardiac şi chiar risc crescut de deces. În plus, tratamentul nu ar avea niciun beneficiu pentru pacienţii cu COVID-19. În Franţa, Hidroxiclorochina nu mai e folosită pentru tratatarea coronavirusului după ce studiile i-au pus la îndoială eficacitatea. Cu toate acestea, părerile medicilor români sunt împărţite, potrivit click.ro.

În Franţa, tratamentul cu Hidroxiclorochină a fost puternic popularizat de doctorul Didier Raoult, care afirmat că a avut o rată de succes extrem de mare, de peste 90% în tratarea pacienților infectați cu COVID-19.

„Putem vorbi despre experiente pozitive, pe loturi mai mari sau mai mici de pacienți. Am dat si la pacienți care au astfel de probleme, dar îi monitorizam foarte bine.”, a declarat Carmen Dorobăţ, manager de spital. Virgil Musta a explicat că: „Acest medicament trebuie administrat cu mare precauție. Trebuie să evaluăm foarte bine pacienții la care introducem aceasta medicație”.

„Rezultatele sunt foarte diferite chiar dacă apar studii. Mai avem încă de aşteptat. Este cunoscut dintotdeauna că hidroxiclorochina are efecte negative asupra acestor categorii de pacienţi şi nu o poţi utiliza la astfel de persoane. Dacă, la un moment dat, se ajunge la un consens ştiinţific care contraindică utilizarea hidroxiclorochinei, atunci şi, în România, Comisia de Boli Infecţioase va indica o schemă terapeutică care să excludă acest medicament.”, a precizat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Trump anunță că a terminat tratamentul preventiv cu Hidroxiclorochină

Donald Trump, preşedintele SUA, a luat preventiv hidroxiclorochină. El a urmat un tratament cu acest medicament, deşi mulţi specialişti s-au poziţionat împotriva popularizării acestui tratament.

„Am terminat, tocmai am terminat', a spus el într-un  interviu, completând că „sunt în continuare aici”, ca replică la punerea la îndoială a siguranţei medicamentului.

„Sincer, am auzit despre rapoarte. Mulţi oameni cred că le-a salvat viaţa. Medicii scot rapoarte. Aveţi un studiu în Franţa, aveţi un studiu în Italia, e vorba despre studii incredibile', a mai spus președintele SUA, potrivit Digi24.ro.

Medicul de la Casa Albă, Dr. Sean Conley, a declarat că, după ce a discutat cu Trump despre hidroxiclorochină, a ajuns la concluzia că „potențialul beneficiu al tratamentului a depășit riscurile relative'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton