UPDATE. Tragedie în Iași. Doi frați, de un an și jumătate și trei ani, au murit după ce au mâncat struguri. Rezultatul autopsiilor arată o cauză a morții șocantă!

 Lupescu Anca
.

Tragedie de neimaginat în Iași, unde doi frați, cu vârsta de un an și jumătate, respectiv trei ani, au murit după ce au consumat struguri tratați cu pesticide. Famila din comuna Coarnele Caprei, din judeţul Iaşi, şi-a pierdut într-o singură zi ambii copii. Decesul a venit după ce cu o zi înainte au mâncat struguri din curte, scrie site-ul BZI.ro.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

UPDATE

Inițial, ipoteza luată în calcul ar fi fost cea în care cei doi frățiori s-ar fi intoxicat cu o substanță periculoasă, după ce amândoi ar fi mâncat struguri. Chiar mama lor a povestit medicilor tot ce au făcut micuții înainte să se simtă rău.

Totuși, ipoteza pare să fie exclusă de primele rezultate ale autopsiilor efectuate de medicii legiști și care arată că cei doi frățiori au ingerat o substanță toxică extrem de puternică, citează antena3.ro surse din rândul anchetatorilor.

Astfel, cei doi frățiori ar fi putut înghiți pastile de șobolani pe care părinții le-ar fi pus în casă pentru a scăpa de rozătoare. Intoxicația cu o astfel de substanță periculoasă le-a provocat micuților edem pulmonar și edem cerebral, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viața.

De asemenea, este posibil ca cei doi copii să fi inhalat gazul toxic emanat de pastilele pentru șobolani.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mama copiilor a sunat disperată la 112 sâmbătă seara, când a constatat că starea de sănătate a celor doi copii s-a agravat. Cei doi copii își dădeau ochii peste cap, simțeau că nu au aer și strigau după apă.

Copilul de un an și jumătate a murit acasă după 45 de minute de resuscitare, iar băiețelul de trei ani a încetat din viață la Spitalul de Copii Sf. Maria' din Iași, la câteva ore distanță, în urma unui stop cardio-respirator.

Ce au constatat medicii veniți la fața locului

Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul de un an și jumătate, Gabriel B., în stop cardio-respirator. A fost intubat și ventilat mecanic, a fost resuscitat timp de 45 de minute, fără răspuns, astfel că s-a declarat decesul.

Celălalt copil, în vârstă de trei ani, A.B, a fost găsit somnolent, ușor confuz, cu midriază bilaterală și preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul «Sf. Maria». Se presupune a fi o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri', a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic-șef UPU SMURD, potrivit BZI.

Institutul de Medicină Legală va stabili cu exactitate motivul decesului în urma necropsiei celor doi micuţi.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton