Top 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Cu ce le puteți înlocui

.

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport și odihnă. Iată care sunt principalele 10 alimente toxice, care nu doar îngrașă, dar ne și îmbolnăvesc și care sunt alternativele lor sănătoase!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Aditivii alimentari și conservanții apar în majoritatea alimentelor din comerț și ideal este să eliminați din dietă ceea ce este toxic și pune sănătatea în pericol, pe termen lung.


Alimente toxice: margarin

Margarina este făcută din uleiuri vegetale hidrogenate și este bogată în grăsimi trans, asociate cu apariția bolilor de inima și a cancerului. Ca alternativă, puteți consumă unt natural sau ulei organic de măsline sau de cocos.


Alimente toxice: băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase, chiar și cele dietetice, cresc numărul de kilograme și, prin urmare, și riscul de cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet și osteoporoză. Băuturile carbogazoase trebuie evitate întotdeauna, putând fi înlocuite cu sucurile naturale de fructe sau cu limonadă naturală.

Alimente toxice: mezelurile

Salamul, cârnații și alte mezeluri sunt bogate în substanțe toxice pentru organism, fiind implicate direct în apariția cancerului, conform studiilor. Mezelurile cresc riscul de apariție în special a cancerului colorectal. Acestea sunt pline de substanțe carcinogene, chimicale și conservanți.

Alimente toxice: cerealele procesate

Cerealele reprezintă un tip de mâncare rapid și gustos, însă foarte nesănătos. În special cele pentru copii sunt bogate în zahăr, pe lângă substanțele nocive conținute. În unele cazuri de cereale fortificate, doză de vitamine conținută este prea mare, recomandată în cazul adulților.


Citește și:

Ce este melatonina și de ce spun specialiștii că ar putea fi un posibil tratament pentru COVID-19

Ce este fructul kaki sau „mărul Orientului'. Cum se mănâncă și ce beneficii are pentru sănătate

Ce este Psiho-Dieta, metoda revoluționară de slăbit, fără sport sau numărat calorii

Alimente toxice: chipsurile

Chipsurile sunt consumate foarte des de persoane de toate vârstele. Însă, acestea sunt bogate în grăsimi, sare și calorii, ce duc la creșterea în greutate, precum și la creșterea colesterolului și a trigliceridelor din sânge, potrivit catena.ro.


Alimente toxice: dulciurile din comerț

Gogoșile și toate celelalte dulciuri din comerț sunt pline de grăsimi hidrogenate, crescând astfel cantitatea de grăsimi trans. Pe lângă acestea, zahărul este în strânsă legătură cu apariția obezității, a cancerului și a bolilor de inima.

Alimente toxice: lactatele degresate

Lactatele degresate, indiferent că este vorba despre iaurt, lapte sau altele, pot avea consecințe grave asupra organismului. Grăsimea este înlocuită cu zahăr, îndulcitori artificiali sau siropuri foarte dulci. În acest caz, este mai bine să consumați lactatele integrale, fără adaosuri de substanțe nocive.


Alimente toxice: cartofii prăjiți

Cartofii prăjiți sunt gustoși, însă reprezintă un real pericol pentru sănătate, pe lângă numărul mare de calorii și prepararea lor în uleiuri vechi și rancede. Este recomandat să optați pentru cartofii făcuți la cuptor sau cei natur.

Alimente toxice: înghețata

Înghețata este bogată în grăsimi nesănătoase și trebuie evitată sau, cel mult, consumată doar la ocazii speciale. Dacă obișnuiți să o consumați cu regularitate, atunci riscați să va crească nivelul de colesterol și să se dezvolte diabetul.


Alimente toxice: brânza

Deși este bogată în calciu, brânza este bogată în grăsimi și, dacă este asociată cu alte alimente greu de digerat, poate favoriza creșterea în greutate într-un timp destul de scurt. Este de preferat să optați pentru brânză naturală, deoarece cea din magazine este procesată și conține numeroși aditivi.