Terapia cu cristale și pietre semiprețioase. Alungă energiile negative și bolile

 Cica Cristina
.

Încă din antichitate, cristalelor și pietrelor semiprețioase li s-au atribuit puteri tămăduitoare, egiptenii și sumerienii fiind printre primii oameni care s-au împodobit cu astfel de bijuterii naturale pentru a alunga energiile negative și bolile.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În Evul Mediu, cristalele au fost utilizate ca medicamente, ca talismane protectoare, aducătoare de noroc, sau ca mijloace de a dobândi puteri magice. La sfârșitul secolului XI, episcopul Marbod din Rennes a scris prima carte, Lapidarium, în care a prezentat atât proprietățile fizice, cât și pe cele considerate atunci magice ale pietrelor și cristalelor folosite în scopuri terapeutice.

De exemplu, opalul era folosit pentru a vindeca toate tipurile de afecțiuni ale ochilor, în timp ce bezoarele ar fi putut vindeca afecțiunile renale. Diamantele au fost considerate deosebit de puternice deoarece se presupunea că au capacitatea de a vindeca ciuma și nebunia, potrivit unui articol realizat de profesorii de la Facultatea de Biologie din București.

Terapie-cristale-1Terapie-cristale-1

În multe cazuri, boala era asociată cu o piatră, pe principiul similia similibus curantur – cele asemănătoare se vindecă prin cele asemănătoare. Aceasta înseamnă că pietrele roșii, cum ar fi rubinul sau granatul, ar putea fi folosite pentru a vindeca afecțiunile sângelui și ale sistemul circulator, pietrele galbene, cum ar fi chihlimbarul, ar putea fi folosite pentru a atenua
icterul și alte boli ale ficatului.

Cum funcționează terapia cu cristale

Filozofia din spatele terapiei moderne cu cristale se bazează pe conceptul tradițional chinez de energie-viață (chi sau qi) și pe cel hindus sau budist de chakre, care sunt vortexuri energetice, menite să conecteze elementele fizice și supranaturale ale corpului.

În timpul unei ședințe de tratament, un vindecător cu cristale poate plasa diverse pietre sau cristale pe corp, aliniate cu punctele chakra, în regiunile de deasupra capului, pe frunte, pe gât, pe piept, pe stomac.

Citește și: Alexandra Stan de la Survivor, adevărul despre traumele din copilărie:”Am făcut terapie câțiva ani”/ EXCLUSIV

Citește și: Cristina Ciobănașu, adevăruri nespuse la 4 luni de la despărțirea de Vlad Gherman:„Merg la psiholog, plângeam ori de câte ori…'/ EXCLUSIV

Citește și: De ce au fost certați Oana Zăvoranu și Cătălin Măruță timp de 10 ani:„Am îngropat securea războiului'

Citește și: Aida Parascan, detalii șocante după pierderea sarcinii:„Bebelușul nu mai trăia de 4 săptămâni'

Cum alegem un cristal și cum îl curățăm

Cristalul este o fiinţă vie, cum spune terapeutul și scriitorul DaEl Walker, are un cod numeric și un nume propriu, are vârsta sa, are personalitatea sa, individualitatea şi cunoştinţele sale adunate în zeci de milioane de ani de existenţă alături de planeta-mamă. Dacă nu ai cunoștinte în domeniu și nu cunoști proprietățile fiecărui cristal în parte, îl alegi în funcție de instinct.

Când te afli în fața unei mese pline cu cristale sau pietre semiprețioase, le alegi pe cele care te atrag cel mai mult. Cristalele sunt ca niște bănci de date, înregistrează şi depozitează informaţiile celor care le-au atins, așa că trebuie să le curățați înainte de a le folosi. Cea mai simplă acţiune este ştergerea inforenergiilor sale prin îngroparea lui în sare naturală, neîmbogăţită cu iod și nedizolvată.

Sarea va înlătura toate impurităţile şi încărcătura negativă a cristalului, făcându-l receptiv la vibraţiile purtătorului. Din când în când, cristalele personale se expun la soare, pentru purificare, sau la lumina lunii. Dacă suprafaţa lor devine cleioasă, se spală cu apă rece şi săpun. Din când în când, cristalele personale se pot pune din nou în sare marină curată şi lăsate o noapte la purificat.

Cele mai populare și puternice cristale și pietre semiprețioase

Turmalina neagră are unul dintre cele mai puternice efecte protectoare împotriva oricăror energii negative, jucând un rol de paravan în fața eventualelor atacuri nocive din exterior – atacuri energetice, psihice, blesteme, vrăji, gânduri negative, invidie, răutate, ghinion, pericole, boală etc. Are un rol protector împotriva radiațiilor nocive de la telefon, TV sau computer. Reduce nesiguranța, teama, confuzia, depresia, obsesiile, îndoiala, ostilitatea, anxietatea, negativitatea altora.

Citrinul, piatra succesului

Citrinul – supranumit „piatra cu lipici la bani – este o piatră a succesului, a abundenței, a banilor, a prosperității, a afacerilor bune. Nu înmagazinează energia negativă și nu necesită purificări frecvente. Aduce căldură, bucurie, optimism, noroc, armonie, bunătate, fericire, senzualitate, pace. Este recomandabil celor care au activități comerciale (așezat în portofel, în seiful de bani, în casa de încasări sau în camera în care se țin registrele contabile).

Totodată, le este de mare ajutor celor care și-au pierdut încrederea în ei înșiși, bun și pentru cei fricoși, timizi, reținuți, îngrijorați, agitați, dezordonați, necredincioși suspicioși, ineficienți, indeciși.

Cuarțul roz, piatra inimii și a iubirii

Cuarțul roz este piatra inimii și a iubirii. Te poate ajuta să te deschizi în fața iubirii și a iertării de sine, dar și a vindecării traumelor prin care ai trecut. Fie că este vorba despre o suferință din dragoste în cuplu sau dintre părinte-copil și viceversa, prieteni sau orice fel de relație ce implică iubirea, cuarțul roz te poate ajuta.

Cuarțul roz reduce stresul, anxietatea, furia, regretele, gelozia. Este bine să îl porți la gât, la mână sau pur și simplu în buzunar, în urma unor momente dificile precum divorț sau pierderea cuiva drag.

Mai mult, cuarțul roz reglează și întărește activitatea inimii, echilibrează activitatea ficatului, rinichilor, plămânilor, ganglionilor, urechilor, gâtului, nasului, sinusurilor, organelor sexuale, sistemului circulator, atenuează durerile cardiace.

Rubinul, ideal pentru emotivi

Rubinul este foarte bun pentru cei emotivi, îi ajută să se impună. Exprimă energia începutului, este util celor care au nevoie de avânt, care sunt mai greu de urnit.

Cuarțul fumuriu dizolvă furia şi sentimentele de frustrare. Calmează, absoarbe energiile negative.

Hematitul purifică sângele, întăreşte sistemul circulator şi ficatul. Formează un ecran protector al organismului faţă de energiile de joasă vibraţie.

Samaraldul regenerează toate ţesuturile, iar psihic ne face să renaştem. Reglează metabolismul, întăreşte sistemul imunitar.

Jadul verde are efect calmant, liniştitor, relaxant. Măreşte altruismul şi simţul moral.

Ametistul, piatra spiritualității

Ametistul este considerat piatra spiritualității și a liniștii interioare, o
amuletă protectoare, care purifică, dar și cea care îi ajută pe artiști în procesul de creație. Ametistul le este util tuturor, acționând ca o barieră împotriva energiilor inferioare. Vibrația lui facilitează funcționarea creierului și stimulează mentalul superior. În concepția grecilor, ametistul aducea multă dragoste și fericire persoanelor care purtau bijuterii împodobite cu o astfel de piatră.

Turmalina verde canalizează energia vindecătoare către locul dorit și stimulează transmisia nervoasă. Energia sa rafinată pătrunde la toate nivelurile conştiinţei, mărind viteza procesului de vindecare.

Sursa foto: Shutterstock, pixabay

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton