Țara în care păcălelile de 1 aprilie ce vizează coronavirusul se pedepsesc cu până la 5 ani de închisoare: "Oamenii să fie mai prudenţi şi..."

 Cica Cristina
.

Se iau măsuri tot mai drastice în contextul pandemiei de coronavirus. Se interzic și glumele pe acest subiect. În caz contrar, persoanele care fac astfel de farse riscă să ajungă la închisoare.

În Thailanda nu se mai accepta farsele de 1 aprilie ce vizează noul coronavirus. Un avertisment oficial a fost transmis de către Guvernul de la Bangkok în acest sens: păcălelile de 1 aprilie care fac referire la COVID-19 sunt pedepsite prin lege, iar pedepsele ar putea ajunge până la 5 ani de închisoare.

Citește și: Imagini tulburătoare în Dâmbovița: zeci de localnici au îngenuncheat și s-au rugat în plină stradă să scape de coronavirus.30 de credincioși au fost amendați

Un infografic în care se afirmă că „este împotriva legii ca oamenii să pretindă în mod fals că au COVID-19 cu ocazia Zilei Păcălelilor, sărbătorită pe 1 aprilie' a fost postat pe Twitter de către Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului de la Bangkok.

„Persoane din lumea întreagă suferă din cauza pandemiei de COVID-19 şi acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca oamenii să fie mai prudenţi şi să nu se folosească de acest lucru pentru a face farse sau glume', se arată în același text.

Citește și: Dragoste în vremea coronavirusului: doi octogenari se întâlnesc zi de zi la frontiera dintre Germania și Danemarca, iar imaginile au devenit virale

Marți a fost decretată stare de urgență și în Thailanda în vederea combaterii răspândirii coronavirusului. Acesta ar putea fi prelungită cel puțin până pe 30 aprilie, notează cancan.ro.

În egală măsură, s-a dat și un avertisment pentru a nu se induce panica în legătură cu acest virus, fiind date măsuri stricte în acest sens:„Panicarzii sunt avertizaţi să nu răspândească ştiri false sau zvonuri despre pandemia de COVID-19 prin niciunul dintre canalele media', a mai menționat Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului.

Thailanda a raportat astăzi 120 de cazuri noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. În total, s-au înregistrat 1.771 de cazuri de îmbolnăvire și 12 decese din pricina COVID-19.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Țara cu cea mai aspră lege privind carantina, în perioada coronavirusului. Femeile şi bărbaţii ies pe rând din casă, în zile diferite ale săptămânii

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton