Studiul care schimbă perspectiva privind riscul îmbolnăvirii cu noul coronavirus: după cât timp petrecut lângă un bolnav vom lua COVID-19

 Cica Cristina
.

Un nou studiu vine la pachet cu o concluze ce poate oferi o nouă perspectivă asupra riscului contractării noului coronavirus. Cercetarea în cauză a fost realizată de Universitatea din Aarhus, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din Danemarca.

Coronavirus-1-2Coronavirus-1-2

Nikolas Knudsen, Manuel Thomasen şi de profesorul Thomas Bull Andersen, reprezentatul Ministerului Sănătăţii, în cadrul Universităţii din Aarhus au făcut o analiză în ceea ce privește timpul ce ar trebui petrecut alături de o persoană infectată, pentru ca o altă să contracteze coronavirusul. Totul a fost analizat în contextul fotbalului și al modului în care jucătorii interacționează.

Citește și: Încă un artist răpus de noul coronavirus!Cântărețul Troy Sneed a murit la 52 de ani

Oamenii de știință din Danemarca au analizat mişcările jucătorilor din 14 partide disputate în prima ligă daneză. Rezultatele au arătat că este extrem de mic riscul infectării cu noul coronavirus în timpul unui meci în aer liber.

Concluziile au fost validate și de virologul Allan Randrup Thomsen, din departamentul de Imunologie şi Microbiologie, de la Universitatea din Copenhaga, notează adevărul.ro.

Citește și: Lora și Ionuț Ghenu se confruntă cu noi probleme în Bali:”Izolarea oamenilor a dus la o epidemie de țânțari. Ni s-a spus că este mai rău să faci dengue decât coronavirus”

„În medie, un fotbalist va sta un minut şi jumătate lângă alt jucător, în timpul desfăşurării unui meci, se arată în cercetar.

Medicii danezi au ajuns la concluzia că este nevoie să fii la o distanță de minim 2 metri de o persoană bolnavă, timp de cel puțin 15 minute, pentru a lua COVID-19.

Este evident că, în aer liber, nu au avut loc astfel de contacte prelungite, mai ales pe durata desfăşurării unui meci de fotbal.

Sursa foto: pexels.com, pixabay.com

Citește și: Actrița Tania Popa a intrat în depresie din cauza pandemiei de coronavirus: 'M-a lovit ca trăsnetul. S-a anulat toată agenda mea, M-am speriat, m-am panicat!'



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton