Studiu din China: cât de predispus ești la coronavirus în funcție de grupa de sânge. Cei cu grupa 0 au riscul cel mai mic.

 Lupescu Anca
.

Persoanele care au grupa de sânge A au șanse mai mari să fie infectate cu COVID-19. Potrivit unui studiu al cercetătorilor chinezi, citat de South China Morning Post, oamenii cu grupa 0 prezintă o rezistență sporită în fața virusului.

Citește și: Un pacient infectat cu coronavirus, internat la Spitalul Victor Babeș din București, scuipă medicii care îl tratează: 'Nu ne vom lăsa să fim batjocoriți de cei pe care încercăm să îi salvăm de la moarte'

Cercetătorii chinezi au recoltat probe de sânge de la pacienți și  le-au comparat cu testele făcute pe persoanele sănătoase. 

Aceștia au descoperit că pacienții cu grupa sanguină A prezentau o rată mai mare de infecție și erau predispuși să dezvolte o formă mai severă a bolii. Oamenii de știință au precizat că este vorba despre un studiu preliminar.

În cazul persoanelor cu grupa sanguină 0, riscul de infectare este mult mai redus, informează oamenii de știință chinezi, potrviti South China Morning Post.

Citește și: Studiu realizat de cercetători: Cum a ajuns virusul COVID-19 în România

Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știință și medici din Beijing, Wuhan, Shanghai și Shenzen. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton