Specialiștii vin cu noi informații. De ce ar trebui să purtăm TOȚI mască, în timpul pandemiei de coronavirus!

.

Chiar dacă la televizor li se spune altceva, românii, fie că prezintă sau nu simptome, poartă mască la ieșirea din casă. Și iată că specialiștii revin asupra afirmațiilor inițiale, susținând că este indicat să purtăm mască pe timpul pandemiei de coronavirus.

Acum câteva luni, ar fi părut amuzant sau poate ciudat pentru cei din jur să vadă pe cineva cu masca la gură într-un magazin. Acum, a devenit ceva… normal. Chiar dacă la începutul pandemiei de coronavirus avertismentele difuzate la televizor îi avertizau pe români să poarte mască doar dacă prezintă simptome sau suspicionează că cei din jur sunt bolnavi, în final s-a dovedit salvator faptul că toată lumea, fără excepție, a ales să poarte mască.


Iar acest lucru îl confirmă și specialiștii CDC (Centers for Disease Control and Prevention), care, inițial au afirmat că nu este nevoie ca toată lumea să poarte mască.

Purtarea măștii ne ferește de contaminare

Într-un interviu recent, Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, a admis că instituția și-a reconsiderat opinia, iar asta din cauza vitezei de răspândire a bolii. Și tot săptămâna aceasta, pe fondul lipsei de măști chirurgicale, președintele Trump le-a sugerat lucrătorilor din Sănătate să poarte eșarfe sau orice altceva pentru a se proteja.


O altă personalitate proeminentă din domeniul sănătății, Scott Gottlieb, a pus, de asemenea, problema purtării de măști, considerându-le „un strat adițional de protecție pentru cei care sunt nevoiți să iasă din casă'. Medicul a specificat că purtarea măștii, splălatul pe mâini cu apă și săpun și păstrarea distanței sociale sunt extrem de importante.

Bolnavii asimptomatici, cel mai mare pericol!

Gottlieb susține că oamenii trebuie încurajați să poarte măști în această perioadă, pentru binele tuturor.


„Măștile de față vor fi foarte eficiente în încetinirea răspândirii COVID-19 dacă vor fi folosite pe scară largă, deoarece pot ajuta ca persoanele asimptomatice să nu-i infecteze pe ceilalți, răspândind boala fără să știe', a spus acesta, dând drept exemplu Coreea de Sud și Hong Kong-ul, unde s-au înregistrat rezultate semnificative datorită folosirii măștilor faciale.

De asemenea, directorul CDC din China, George Gao, a spus că Statele Unite și Europa fac o mare greșeală neimpunând măștile populației pe timpul pandemiei de coronavirus. „Masca poate împiedica stropii proveniți de la tuse și strănut să să propage în atmosferă și să-i infecteze pe ceilalți, a menționat Gao, insistând asupra faptului că cel mai mare pericol îl reprezintă persoanele infectate, dar care nu prezintă încă simptome.


Dacă aceste persoane asimptomatice ar purta măști, acest lucru ar fi foarte util pentru reducerea transmiterii virusului în comunitate, a admis și Elaine Shuo, cercetător epidemiolog la Universitatea Oxford.