Specialiștii avertizează: până la 50% dintre pacienții infectați cu COVID-19 sunt asimptomatici. Cum ne putem feri, dincolo de purtarea unei măști de prorecție

 Lupescu Anca
.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus continuă să creacă la nivel global, dar mai ales în Europa. În Statele Unite, statisticile spun că 25% dintre cei testați pozitiv sunt asimptomatici, în timp ce în Islanda procentul este 50%. 

Citește și: Ministerul Apărării din China a confirmat primul vaccin împotriva noului coronavirus

Specialiștii arată că 25-50% dintre pacienții care au acest virus nu prezintă niciun fel de simptome, motiv pentru care răspândirea blii este extrem de rapidă. 

Directorul CDC, medicul Robert Redfield a confirmat procentul îngrijorător. În urma acestor informații, pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile și cadrele medicale au schimbat strategia de prevenire.

În prima fază a epidemiei cetățenii au fost sfătuiți să nu poarte măști, pentru că nu aduc niciun beneficiu, ele fiind folositoare doar doctorilor care sunt expuși în mod direct sau purtătorilor, informează CNN.

Citește și: China, dată în judecată pentru răspândirea noului coronavirus. Cine solicită despăgubiri de 20.000 de miliarde de dolari

Însă de când a fost descoperit numărul persoanelor asimptomatice, în Statele Unite și ale câteva țări autoritățile au declarat că cel mai responsabil din partea cetățenilor ar fi să poarte măști, din cauza faptului că pot fi purtători de virus fără a știi.

Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante. Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om. 

Citește și: Cifrele au crescut în ritm alarmant! Spania a trecut de 100.000 de cazuri de COVID-19 și a anunțat 864 noi decese în ultimele 24 de ore

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton