Specialiștii au stabilit că umiditatea scăzută dintr-o încăpere contribuie la răspândirea noului coronavirus: "Boala e, în mare măsură, cu transmitere aerogenă"

 Cica Cristina
.

S-a stabilit deja că există o legătură între umiditatea aerului și răspândirea coronavirusului! Acum, experții au stabilit că umiditatea scăzută din spațiile închise contribuie la răspândirea coroanvirusului, dat fiind că boala este, în mare măsură, cu transmitere aerogenă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

S-au făcut numeroase studii pe această temă, nu mai puțin de 10, și s-a ajuns la concluzia că în spațiile închise se recomandă o umiditate între 40 – 60%.

Cercetătorii de la Institutul Leibniz pentru Cercetare Troposferică (TROPOS) din Leipzig şi laboratorul naţional de fizică CSIR din New Delhi susțin că acest virus se transmite mai mult în spațiile închise, prin aerosoli, în cazul în care umiditatea aerului este scăzută.

Citește și: Adevărul despre divorțul dintre Alin Oprea și Larisa:„Au făcut echipă ani buni. Ea a decis să plece'

Oamenii de știință arată că atunci când cineva infectat cu SARS-COV-2 care tuşește, respiră sau vorbește, elimină picături: cele mai grele ajung pe jos rapid, în timp ce altele, mai mici, se pot menține în aer mai mult timp. În cazul scenariului în care aerul este uscat, se creează un mediu propice pentru ca mucoasa nazală a altora să absoarbă respectivele picături.

Citește și: Lili Sandu a povestit cu ce probleme s-a confruntat bebelușul la naștere:„O formă mai pronunțată de icter ne-a făcut să rămânem în spital mai multe zile'

Umiditatea aerului joacă un rol major

„Particulele infectante, aceste picături Pfluge care se produc în momentul în care vorbim, respirăm, strănutăm sau tuşim, aceste particule care sunt responsabile pentru infecţie, există posibilitatea de a acumula umiditate din aer, şi cu această umiditate din aer prezenţa lor în aer şi timpul cât pot fi infectante poate fi mai scurt. Boala este în mare măsură cu transmitere aerogenă. Odată ce virusul a căzut pe sol, el nu mai poate ajunge sub nicio formă în celulele din alveolele pulmonare, acolo unde se poate replica. Şi dacă îl luăm de pe o suprafaţă, îl ingerăm, el ajunge cu mâncarea, cu modul de ingestie în stomac, unde este neutralizat instantaneu de către acidul gastric', a menționat dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară.

Citește și: Petrecere în familia Andreei Esca:Alexia Eram a împlinit 20 de ani! Primele imagini de la aniversare

În momentul în care aerul este umed, atunci picăturile mai mici se combină cu altele și devin mai grele, ceea ce determină o cădere mai rapidă și, implicit, un risc mai mic de infectare.

„În cercetările despre aerosoli, s-a descoperit că umiditatea aerului joacă un rol major: cu cât aerul este mai umed, cu atât apa aderă la particulele infectate, care devin mai grele și rămân mai puțin timp în suspensie', se arată într-unul dintre studii, potrivit jurnal.md.

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton