Semințele de pepene galben, beneficii și contraindicații. Cine nu are voie să le consume

 Laciu Andreea
.

Semințele de pepene galben ajung adesea să fie aruncate în coșul de gunoi. Însă, după ce vei afla ce beneficii uriașe îți aduc pentru sănătate, cu siguranță nu vei mai face aceeași greșeală! Aceste semințe, la fel ca fructul din care provin, sunt aur curat pentru sănătate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Pepenele galben este unul dintre fructele vedetă ale verii. Recomandat pentru sezonul cald datorită conținutului de 90 la sută apă, are puține calorii și este plin de vitamine. Poate fi consumat ca atare, în salate de fructe împreună cu pepene roșu, caise, piersici, sau alte fructe de sezon, ori poate fi chiar transformat într-un fresh răcoritor.

Citește și: Andreea Mantea, urmărită de polițiști în trafic: „O să vă punem și fiola, căci pare că…'

Citește și: Pepenele roșu, beneficii și contraindicații. Cine nu are voie să-l consume

Citește și: Mihai Mitoșeru a împlinit 47 de ani. Ce mesaj a primit din partea lui Noemi, fosta soție: „M-a sunat și…”

Citește și: Singura înghețată care nu îngrașă, recomandată de Mihaela Bilic. O poți prepara rapid

Ce beneficii îți aduc semințele de pepene galben?

Pepenele galben conține vitamina A și vitamina E și este foarte util pentru persoanele care au pielea uscată. Te ajută să te hidratezi în zilele călduroase, datorită conținutului ridicat de apă. De asemenea, atunci când consumi acest fruct elimini mai ușor toxinele din corp, prevenind astfel apariția petelor pe piele.

Semințele de pepene galben sunt și ele deosebit de utile pentru sănătate. Conțin numeroase proteine și aminoacizi esențiali pentru buna funcționare a organismului. Printre substanțele nutritive din semințe se numără și leucina, triptofanul, fenilalanina, arginina, acidul aspartic și acidul glutamic. Cel din urmă îți întărește sistemul imunitar și ajută la buna funcționare a intestinelor.

Semințele au și efect antiinflamator, antimutagenic și antitumoral, conform Spynews. Consumul lor este recomandat persoanelor cu boli cardiovasculare, precum și celor care suferă de cancer, deoarece semințele de pepene galben au un efect antioxidant.

Cine nu are voie să le consume?

Deși sunt deosebit de sănătoase, semințele acestea le pot face mult rău anumitor persoane. Dacă suferi de diabet zaharat, de colite, enterite și dispensii, atunci nu ai voie să le consumi, iar pepenele galben îți este și el interzis. De asemenea, consumul în cantități mari ale pepenelui galben nu este recomandat pentru că acest fruct se digeră greu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton