Se pot infecta sau pot transmite animalele de companie coronavirusul? Răspunsul specialiștilor: "În prezent..."

 Cica Cristina
.

Este pandemie de coronavirus. Situația este îngrijorătoare, astfel că iau naștere tot felul de întrebări, tocmai din dorința de a ne proteja împotriva virusului ucigaș. Astfel, persoanele care dețin un animal de companie se întreabă dacă patrupezii se pot infecta și, mai ales, dacă pot transmite coronavirusul. Iată ce spun specialiștii!

Animale-de-companie-coronavirus-1Animale-de-companie-coronavirus-1

Îngrijorările au crescut după ce a existat un caz de plasare în carantină a cainelui unui pacient infectat cu coronavirus, în Hong Kong. Experții și-au luat toate măsurile de precauție pentru a evita un potențial caz de transmitere de la om la animal, notează libertatea.ro.

Citește și: China s-a mobilizat pentru a ajuta țările afectate de Coronavirus.A trimis doctori specialiști, infirmieri și ajutoare medicale în Italia, Iran și Pakistan. FOTO

Patrupedul a fost testat „slab pozitiv' pentru virus, indicând un nivel redus de infecţie, conform Departamentului pentru Agricultură, Pescuit şi Conservare (AFCD) din Hong Kong. Cu toate acestea, animalul de companie a rămas sub observație până la rezultate negative ale testului.

Specialist: „Unele animale au acelaşi receptor pentru COVID-19”

Totuși, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat că nu există până la acest moment dovezi că animalele de companie pot fi infectate cu coronavirus. Alţi experți se plasează la polul opus și spun că, totuși, acest lucru ar fi posibil, dar cum, în general, animalele nu prezintă simptome este puţin probabil să răspândească virusul. 'Unele animale au acelaşi receptor pentru COVID-19, aşa că pot avea boala, dar… în general, animalele sunt asimptomatice', a spus Dale Fisher, specialist în boli infecţioase.

Citește și: Raed Arafat, precizări despre epidemia de coronavirus COVID-19 în România:„Dacă va creşte numărul cazurilor vor fi internaţi numai cei în stare gravă!'

Cu alte cuvinte, chiar dacă nu există dovezi că animalele de companie ar putea fi infectate cu noul coronavirus, ar fi bine ca stăpânii să respecte regulile de igienă după fiecare contact cu patrupedul.

„În prezent, nu există dovezi că animalele de companie, cum ar fi câinii sau pisicile, pot fi infectate cu noul coronavirus. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să te speli pe mâini cu apă și săpun după contactul cu animalele de companie. Acest lucru te protejează împotriva diferitelor bacterii comune, cum ar fi E. coli și Salmonella, care pot trece de la animalele de companie la oameni”, se arată pe site-ul UNICEF și al Ministerului Sănătății.

Dacă vrei un câine, cele mai fidele și jucăușe rase sunt Husky, Labrador și Golden Retriever!

Citește și: 12 reguli importante pentru un sistem imunitar puternic, în lupta cu noul coronavirus

Sursa foto: pixaay.com, pexels.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton