Se poate transmite coronavirusul prin înțepăturile de insecte? Răspunsul oferit de Adrian Streinu-Cercel

 Cica Cristina
.

Ușor, ușor vara își va intra în drepturi și odată cu acestea își vor face apariția țânțarii, căpușele și alte insecte. În contextul pandemiei de COVID-19, întrebarea este dacă se poate transmite coronavirusul și prin intermediul înțepăturilor sau mușcăturilor de insecte? Iată ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel.

Știm cu toții că țânțarii pot cauza serioase probleme, mai ales că sunt purtători de virusuri. Pot transmite de la malarie și febră galbenă, până la febra West Nile, encefalita, filarioza limfatica, etc. Însă ce se întâmplă atunci când vine vorba despre coronavirus?

Citește și: Pepe este afectat din cauza pandemiei de coronavirus.Afacerile artistului au fost închise: 'Am pierdut tot'

Din fericire, avem bune în privința acestui subiect. Se pare că acest virus nu se nu se transmite prin înțepătură sau mușcătură de insecte.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș' din Capitală, medicul Adrian Streinu-Cercel a oferit clarificări în legătura cu aceast dilemă.

Citește și: Gigi Becali continuă donațiile pentru lupta împotriva coronaviruslui:'Fata domnului Streinu Cercel a făcut o listă cu ce era nevoie. Am dus scaune, mese, paturi'

„Clorul este cel care inactivează acest virus. Unde este curățenie nu este virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe geamuri. Nu se transmite prin înțepături. Dar se ia și din locuri care sunt contaminate, ceea ce înseamnă că va trebui să vă spălați foarte des pe mâini cu apă și săpun, pe față cu apă și săpun. Și în nas cu apă, fără săpun”, a declarat Streinu-Cercel, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Gena care îi protejează pe români de coronavirus.Cercetătorii belgieni ne dau speranțe în lupta cu COVID-19!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton