S-a descoperit un nou simptom al coronavirusului! Ce spun specialiștii: "Este foarte frecvent la pacienții cu infecții virale"

.

Misterele din jurul coronavirusului nu au fost pe deplin descifrate, însă specialiștii lucrează pentru a afla noi detalii, în vederea găsirii tratamentului adecvat pentru vindecare. Medicii din Spania au făcut o nouă descoperire ce vizează un nou simptom al COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dacă încă de la început s-a vorbit despre erupții cutanate ca simptom al COVID-19, acum s-a descoperit că în cazul anumitor pacienți pot surveni și iritații bucale.


În cadrul unei noi cercetări, publicate în JAMA Dermatologie, oamenii de știință de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, sub îndrumarea atentă a Dr. Juan Jimenez-Cauhe, au ajuns la concluzia că pacienții se pot confrunta cu erupții bucale.

Citește și: Simptomele coronavirusului persistă și la două luni de la vindecare.Care sunt efectele secundare ale infecției COVID-19


La începutul lunii aprilie, dintre cei 21 de pacienți testați pozitiv cu noul coronavirus, șase, adică 29%, au prezentat enantem (n.r.- erupție care apare pe mucoase în unele boli contagioase) în interiorul gurii. Pacienți aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar patru au fost femei.

„Este caracteristic pentru erupțiile virale să afecteze mucoasele'

Erupția bucală a survenit într-un interval cuprins între 2 și 24 de zile de la debutul primelor simptome de coronavirus.

Un dermatolog din Statele Unite susține însă că nu e o surpriză să apară astfel de iritații, în interiorul gurii:

Citește și: Studiu: peste jumătate dintre pacienţii infectați cu noul coronavirus au dezvoltat anomalii la nivelul inimii:'Trebuie să vedem dacă problemele sunt reversibile'

„Un enantem este o erupție cutanată pe membranele mucoase. Este foarte frecvent la pacienții cu infecții virale, cum ar fi varicela. Este caracteristic pentru erupțiile virale să afecteze mucoasele’, a precizat dr. Michele Green, de la Lenox Hill Hospital din New York, potrivit digi24.ro.


Până la acest moment nu se cunoaște gradul de răspândire al acestui simptom de COVID-19, dat fiind că, din motive de siguranță, în cazul multor pacienți care au contractat virusul nu s-a făcut și o examinare orală.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Motivul pentru care noul coronavirus nu a dispărut vara. Explicația unui epidemolog: „Transmisibilitatea scade cu aproximativ 20%. Dar asta presupune temperaturi de 37 de grade'