S-a descoperit încă un efect advers pe termen lung al infectării cu noul coronavirus: ar putea duce la deteriorarea auzului

 Cica Cristina
.

Se descoperă tot mai multe efecte pe termen lung ale coronavirusului, iar cel mai recent studiu indică faptul că temutul virus ar putea genera și deteriorarea auzului!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Pacienții care au trecut prin coșmarul bolii susțin că s-ar fi confruntat și cu probleme de auz, iar acestea au continuat și după vindecare.

Medicii de la Universitatea din Manchester au analizat cazurile a nu mai puțin de 121 de adulți care au fost spitalizați după ce au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, timp de opt săptămâni după externare.

Citește și: Pericolul reprezentat pentru bolnavii cronici e imens! Rata de deces în cazul lor este de 12 ori mai mare:”Sunt mult mai susceptibili să sufere efecte severe ale COVID-19″

Specialiștii au întrebat participanții la studiu cu privire la schimbările privind calitatea auzului. 16 persoane au confirmat că auzul lor s-a înrăutățit. Dintre aceștia, 8 au subliniat că auzul lor s-a deteriorat, iar alți 8 a susținut că au tinitus, adică aud sunete fără ca acestea să fie produse în realitate.

Citește și: Un alt simptom neașteptat asociat cu noul coronavirus:halucinațiile. Un studiu arată care ar fi riscurile pe termen lung

Kevin Munro, profesor de audiologie la Centrul de Cercetare Biomedicală din Manchester susține că nu este de mirare, ținând cont că și în cazul altor virusuri precum cele care produc pojar, oreion sau meningită se poate întâmpla să ducă la pierderi de auz.

Coronavirusurile, la rândul lor, atacă nervii care duc informație de la și din creier.

„Este posibil, cel puțin teoretic, ca noul coronavirus să facă probleme sistemului auditiv al omului', a transmis el, potrivit digi24.ro.

Citește și: Alina Pușcaș, despre viața cu trei copii:„Nu sunt o mamă posesivă, nu mi-am dorit să fie dependenți total de noi' Ce spune despre al patrulea copil/ INTERVIU

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton