Români în Italia. Elvira Filipescu trăiește de 17 ani în Insula Ischia și împarte gratis prăjiturile pe care le face: "Am decis să-i bucur pe toți"

 Cica Cristina
.

Încă mai sunt oameni care nu îngăduiesc, așa ușor, să-i lase pe cei din jur să cadă pradă disperării sau să își pardă speranța că pot trăi clipe frumoase chiar și în aceste zile. Elvira Filipescu se numără printre aceștia. Românca vrea să le îndulcească viața italienilor și împarte prăjituri gratis.

Elvira-Filipescu-1Elvira-Filipescu-1

Elvira Filipescu a plecat din Drobeta-Turnu-Severin și s-a stabilit în Italia în urmă cu 17 ani. Locuiește tot în Ischia, insula unde l-am întâlnit și pe Ștefan Gabriel Ilași, care coase și oferă măști gratis italienilor.

Intenția Elvirei, după cum chiar ea a declarat, este să îndulcească viața oamenilor în plină pandemie de coronavirus. Ea pregătește cu mult suflet dulciuri și le împarte prietenilor, vecinilor, persoanelor în vârstă și tuturor celor care nu au posibilitatea de a ieși la cumpărături. Pregătește cornulețe, biscuiți, prăjiturele și inclusiv torturi frumos ornamentate pentru a oferi o adiere' de arome în zilele de izolare.

Citește și: Români în Italia. Doi verișori, proprietari de brutărie, dau pâine gratis celor care nu mai au bani să-și cumpere:”N-am putut întoarce spatele Italiei”

Desigur, respectă toate măsurile de igienă ce se impun și are un ajutor de nădejde, care o sprijină în demersul ei de a aduce un strop de fericire prin încântarea absolută a tuturor simțurilor. Eu le prepar și soțul, care este taximetrist, le transportă la domiciliu persoanelor respective. Totul gratis, bineînțeles', a declarat românca pentru Rotalianul.

Citește și: Români în Italia. Maria asigură micul-dejun cadrelor medicale de la Urgențe în fiecare dimineață:”Voi continua atât timp cât voi avea putere”

Viața sa nu a fost lipsită de greutăți, însă pentru a depăși toate emoțiile care o încearcă acum, în pandemie Elvira se refugiază în bucătărie. Ce ar putea face toată ziua în casă, dacă nu dulciuri?: Urmărind pe Facebook evenimentele din mica noastră comunitate, vânzătoarele disperate de lumea care exagera cu atâtea cumpărături, bătrânii care nu reușeau să meargă la cumpărături sau să-și vadă copiii, prietenii, cunoștințele cu familiile lor care-mi ziceau că le lipseau dulciurile mele, am decis să-i bucur pe toți și inclusiv pe mine.'

Sunt o familie modestă, care reușesc să transmită un mesaj extrem de puternic: nu trebuie să fii bogat pentru a dărui. În egală măsură, fetița ei, care s-a născut și a crescut în Italia ne umezește ochii de lacrimi odată cu rostirea celor mai de impact vorbe ce puteau fi pronunțate în momente de restriște: I love Italy! I love Romania!'.

Sursa foto: Facebook

Citește întreaga poveste în numărul de mai al revistei VIVA!

Revista se poate găsi în retelele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

Citește și: Români în Italia. Un antreprenor a donat peste 3 tone de alimente, care au fost distribuite de un preot:”Trebuie să rămânem uniți și solidari pentru a pregăti un viitor mai bun”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton