Conform unui studiu recent, riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 în propria casă decât în fața locuinței este mai mare, oamenii riscând mai degrabă să se infecteze cu noul coronavirus de la membrii familiei!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI
În condițiile în care, în ultimul timp, cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat, s-a pus iar problema izolării la domiciliu. Iată însă că epidemiologii sud-coreeni au descoperit că riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 este mai mare în propria locuință decât în afara acesteia!
Studiul a fost publicat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) pe data de 16 iulie și, conform Reuters, a analizat în detaliu 5.706 de „pacienți index’, care au fost testați pozitiv pentru COVID-19, și mai mult de 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.
Mai puțin de 2% dintre persoanele din afara locuinței au luat COVID-19
Rezultatele studiului au demostrat că mai puțin de 2% dintre contactele din afara locuinței persoanelor infectate au contractat COVID-19, în timp ce aproape 12% din contactele din aceeași casă ale acestora au contractat boala. În ceea ce privește grupele de vârstă, rata infecției s-a dovedit mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți ori persoane cu vârsta cuprinsă între 60 și 70 de ani.
„Aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece au mai multă nevoie de protecție sau sprijin’, a menționat Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC), unul dintre autorii studiului.
Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul
Pe de altă parte, profesorul care a condus studiul, Choe Young-june, de la Universitatea de Medicină din Hallyn, a declarat că, în privința copiilor cu vârsta de 9 ani sau mai mici, probabilitatea ca aceștia să fie pacienți index este mai scăzută. El a admis însă că eșantionul de copii sub 9 ani a fost mult mai mic decât cel al tinerilor cuprinse între 20 și 29 de ani.
De altfel, identificarea cazurilor de pacienți index a fost mai dificilă în cazul copiilor cu COVID-19, deoarece aceștia au fost mai susceptibili de a fi asimptomatici decât adulții.
„Diferența în grupa de vârstă nu are o semnificație uriașă când vine vorba despre contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză', a spus Choe.
Foto: Hepta