Restricții de acces pe insula Thassos. Plajele unde turiștii nu mai pot ajunge 

 Borcilă Andreea
.

Restricții de acces pe insula Thassos. Din data de 8 august 2022, turiștii, inclusiv români, nu mai pot circula pe anumite drumuri, astfel că nu mai pot ajunge să se relaxeze pe unele dintre plajele lor favorite. Din cauza temperaturilor ridicate, există riscul de a se produce incendii de vegetație. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Restricțiile pe insula Thassos din Grecia au început de luni, 8 august 2022. Mai exact, accesul a fost interzis în anumite zone forestiere din cauza riscului de a se produce incendii de vegetație. Temperaturile ridicate fac ravagii, inclusiv în Grecia. 

Citește și: Turist, nevoit să plătească separat gheața din paharul cu suc, la Mamaia. Cât a costat

Citește și: Pe ce dată este „ploaia de stele” Perseide în 2022

Citește și: Ministerul Sănătății anunță o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19.Când ar putea începe administrarea serului

Citește și: Cum arată acum un apartament de lux din Mamaia, distrus de tinerii care l-au închiriat.Proprietarul a avut un șoc!

Restricții de acces pe insula Thassos

De luni, 8 august 2022, autoritățile au emis o alertă în anumite zone grecești, din cauza pericolului de a se produce incendii. Mai exact, turiștii români și nu numai nu se vor mai putea bucura, în prezent, de anumite plaje de pe insula Thassos din Grecia. Astfel, mai multe drumuri au fost închise din cauză că pădurile din împrejurimi ar putea lua foc. 

Potrivit autorităților elene, nu este permisă circulația pe drumul Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic. Turiștii nu vor mai putea ajunge pe plajele Marble Beach, Porto Vathy, Paradise., scrie Ziare.com

De altfel, circulația este limitată pe următoarele drumuri forestiere: Sf. Panteleímonas – Ag. Marína; Potamiá – Pigés Potamiás; Theológos către Kamíni; Limenária-Kástro; Mariés-barajul Marión; Mikró Kazavíti-Sf. Pantelimon, Kazavíti-Toúmpa, Rachoni, Kallirachi, Sotiros. 

Incendii de vegetație în mai multe state din Europa

În aproape 12 țări europene au avut loc deja incendii de pădure în acest an, obligând mii de oameni să-și abandoneze casele și provocând distrugeri de locuințe și afaceri, potrivit Centrului Comun de Cercetare al UE, citează G4Media

Țări precum Italia, Spania și Franța se confruntă în continuare cu un risc uriaș de incendii de pădure. Acestea au distrus în acest an în total de 6.007.310 de metri pătrați în țările UE. Este a doua suprafață distrusă ca mărime de când a început ținerea evidențelor, în 2006.

Schimbările climatice amplifică problema prin creșterea temperaturii și umidității, condiții care ajută la răspândirea mai rapidă a focului, crescând durata și gravitatea acestuia.

Țările sud-europene, cum ar fi Portugalia și Grecia, înregistrează incendii forestiere aproape în fiecare vară, dar temperaturile ridicate transferă riscul declanșării unui incendiu grav și mai spre nord, întrucât printre țările afectate în această perioadă s-au numărat și Germania, Slovenia și Cehia, mai notează sursa citată.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton