Recomandările medicilor pentru persoanele cu diabet, în contextul coronavirusului: "Controlul glicemic este foarte important. Nu luați..."

 Cica Cristina
.

Persoanele cu diabet se încadrează în categoria celor cu risc ridicat de a dezvolta cazuri severe de infecţie cu noul coronavirus.

Diabet-1Diabet-1

Îngrijorările au crescut și în contextul în care România are o prevalenţă estimată a diabetului de 11,6%.

Citește și: Sacrificiu în vremea coronavirusului.O femeie de 90 de ani a murit, după ce a refuzat să fie intubată: „Am trăit destul. Salvați o persoană tânără”

„Analiza a 72.314 de cazuri de COVID-19 în Wuhan, epicentrul epidemiei, a condus la observaţia că boala se asociază cu o mortalitate de 7,3% printre pacienţii diabetici. Studierea unor cohorte mai mici de pacienţi a condus la concluzii similare: într-un grup de 26 de cazuri soldate cu deces, incidenţa diabetului a fost de 4,2%', a spus dr. Anca Pantea-Stoian, medic diabetolog şi vicepreşedintele Comisiei de diabet zaharat din Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Primul oraș din România care s-a izolat de bunăvoie, deși nu are niciun bolnav de coronavirus:”Trebuie să ne protejăm!”

Sfaturile experților pentru diabetici, în plină pandemie de coronavirus

Testarea glicemiei regulat, exerciții fizice în fiecare zi, hidratarea corespunzătoare și îndeosebi continuarea terapiei, sunt doar câteva dintre măsurile de prevenție ce ar trebui adoptate împotriva noului coronavirus, potrivit adevărul.ro.

Prof. dr. Gabriela Roman şi prof. dr. Nicolae Hâncu – Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice au și alte recomandări pentru persoanele cu diabet:

  • în primul rând, ar fi indicat ca persoanele cu diabet să se spele foarte des pe mâini, cu apă și săpun, minim 20 de secunde. În plus, acest procedeu ar trebui urmat obligatoriu înaintea folosirii glucometrului şi a injectării de insulină sau a altei medicaţii injectabile
  • trebuie să se mențină legătura cu specialistul diabetolog şi medicul de familie în vederea stabilirii vizitei pentru rețetă
  • persoanele cu diabet au nevoie de odihnă corespunzătoare, de aproximativ 7-8 ore pe noapte
  • nu trebuie să renunțe la activitatea fizică. Se pot face cu ușurință exerciții și în casă
  • nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice, doar dacă medicul vă prescrie
  • dacă nu se găsesc medicamentele de care aveți nevoie în farmacii, puteți ruga medicul diabetolog să recomande o medicaţie de înlocuire
  • respectați recomandările cu privire la dietă
  • nu uitați de medicamentația ce vizează alte boli, precum hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia, hiper / hipotiroidismul.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com

Citește și: Ghid complex de protecție împotriva coronavirus.Medicul Tudor Ciuhodaru a făcut un set de 13 reguli: 'Evitați folosirea aspiratorului, evitați alimentele crude'

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton