Raed Arafat a anunțat când va fi vârful pandemiei de coronavirus în România: ”Există o analiză care arată...”

 Stamen Diana
.

Raed Arafat anunță că vârful pandemiei de coronavirus în România va fi în perioada 22-26 aprilie, imediat după Paște.

Duminică seară, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre ce se va întâmpla în România și a îndemnat românii să respecte măsurile de prevenție.

Potrivit unor analize, Raed Arafat a anunțat că vârful pandemiei de coronavirus în România va fi în perioada 22-26 aprilie, adică în aproximativ o săptămână, imediat după Paște.

'Există o analiză care arată că va fi cel mai probabil atins vârful chiar în perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate să se schimbe şi poate să se ducă mai încolo, depinde de mai multe aspecte.

La  acest moment, vârful este prevăzut către sfârşitul lunii aprilie, probabil începutul lunii mai, dar aceste date pot să se schimbe în final', a declarat Raed Arafat la Antena 3

Raed Arafat a explicat ce înseamnă vârful pandemiei de coronavirus

Poate că mulți ați auzit că tot se vorbește despre vârful pandemiei de coronavirus, însă poate puțini știu ce înseamnă asta cu adevărat, astfel că Raed Arafat a explicat totul.

„Un vârf al pandemiei, din punctul nostru de vedere, ar însemna mult mai multe cazuri de terapie intensivă, necesitatea de adaptare foarte mare la nivelul sistemului sanitar și al spitalelor. Ar însemna foarte multe cazuri pozitive, multe asimptomatice sau cu simptome ușoare.[…] Din păcate, poate să însemne și un număr mai mare de decese', a spus Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Până astăzi, 13 aprilie, în România au fost înregistrate 6633 de cazuri cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 914 persoane au fost vindecate și externate.

Totodată, până acum, 318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

Citește și: Cele mai importante 10 simptome care te ajută să-ți dai seama, din timp, dacă te-ai infectat cu COVID-19. Nu doar febra ridicată arată că e vorba despre coronavirus!

FOTO: Hepta, Pixabay

hepta_5061311-2-1hepta_5061311-2-1
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton