Un profesor de la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare este acuzat că le-a făcut avansuri elevelor minore: "Poate vei ajunge să mă cunoști mai bine..."

 Dumitrache Laura
.

Un profesor de la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare este acuzat că le-a dat elevelor mesaje cu tentă sexuală. Arhidiaconul Daniel Farcaș, profesor de Morală, Noul și Vechiul Testament s-a pozat în pat cu elevele minor din clasa unde era diriginte și le-a dat să consume alcool, potrivit unei investigații Recorder.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Arhidiaconul Daniel Fărcaș este profesor de Morală, Noul și Vechiul Testament la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Maie. Acesta este acuzat că și-a manipulat elevele minore, de la clasa unde era diriginte să consume alcool. Mai mult, fostul profesor este acuzat că le-ar fi trimis acestora mesaje cu tentă sexuală.

discutiidiscutii

Una dintre fostele sale eleve, a dezvăluit că arhidiaconul Daniel Farcaș i-a trimis multe mesaje cu tentă sexulă. Imaginile cu mesajele au ajuns la conducerea Seminarului, dar și al Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului, membru în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Citește și: Mesajul controversat al unui preot pentru credincioși, înainte de Bobotează: „După ce ai dat 500 de lei pe băutură, refuzi să îl primeşti pe popa. Ești…'

Citește și:Preotul Calistrat, filmat când ceartă enoriașii că dau puțini bani la biserică: „La vrăjitoare dai o mie de lei și la mine vii cu 5 lei?”

Citește și:Cine este părintele Calistrat Chifan. Preotul filmat când lovește o femeie a mai fost cercetat pentru comportament violent

Citește și:Noi detalii despre fiul preotului din Drobeta, care s-a sinucis la 13 ani. Copilul li s-ar fi plâns prietenilor că tatăl lui îl bate: „El a luat mătura, frate-meu cuţitul'

Un profesor de la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare este acuzat că le-a dat elevelor mesaje cu tentă sexuală și le-a dat să consume alcool

Scandal la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare. Recorder a intrat în posesia unor mesaje și a unor imagini în care arhidiaconul Daniel Farcaș trimite mesaje cu tentă sexuală elevelor sale minore. Profesor de Morală, Noul și Vechiul Testament la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare, Daniel Farcaș este acuzat că și-a manipulat elevele minor și le-a trimis mesaje cu tentă sexuală.

Recorder a intrat în posesia unor imagini video dintr-o excursie din noiembrie 2021, în care profesorul Daniel Farcaș a plecat singur împreună cu 17 ele de 15 ani. O elevă a povestit cum fostul profesor îi trimitea mesaje cu tentă sexuală. „Sâmbătă dimineață a început cu pălincă. Lua funingine, ne făcea semnul crucii pe frunte și ne dădea să bem', a povestit aceasta. „Cine are picioare mișto?' și „Poate vei ajunge să mă cunoști mai bine', sunt mesaje trimise de acesta elevelor sale.

Daniel Farcaș apare în mai multe fotografii alături de elevele sale

Eleva a mai povestit că profesorul Daniel Farcaș dansa împreună cu elevele minore pe manele, iar dascalul nu a impus nicio limită la alcool. După ce petrecerea s-a terminat, Farcaș ar fi urcat într-una dintre camerele fetelor și s-a pozat alături de ele, în pat. Minorele și profesorul lor aveau un grup de WhatsApp, intitulat „Fozy and The Harem'. Fozy fiind porecla lui Farcaș. Contactat de jurnaliștii care au investigat cazul, dascalul a negat acuzațiile. „Nu le-am dat shoturi pe gât, nu era alcool acolo, era apă, era un joc. Eu nu beau de opt ani! În ceea ce privește imaginile din dormitor, stăteam la povești. Nu cred că ați fost la o petrecere și ați stat doar pe scaun„, a declarat Daniel Farcas.

De asemenea, arhidiaconul a declarat că excursia a fost organizată de părinți. Alte două eleve au reclamat comportamnetul profesorului. Mesajele și imaginile au ajuns la Marius Nechita, directorul Seminarului. Dar și la Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului, membru în Sfântul SInod al Bisericii Ortodoxe Române. „E dascăl de 20 de ani și nu a mai avut vreo abatere disciplinară', a explicat directorul Nechita.


Daniel Farcaș este în continuare profesor

Anul trecut, Daniel Farcaș a fost sancționat pe linie bisericească, fiind retras de la slujire. Acesta a spus că sancțiunile au fost luate de episcopie, pentru a preveni un scandal mediatic. „Nu sunt dat afară din biserică. Urmează ca în lunile viitoare să-mi reîncep activitatea', a declarat Daniel Farcaș. Daniel Farcaș este în continuare profesor de Morală, Noul și Vechiul Testament şi continuă să predea inclusiv la clasa de fete cu care a fost în excursie.

Sursa foto: Recorder


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton