Prof.univ.dr. Ciurea a identificat arma perfectă anti-COVID: "Imunitatea bună și gândirea pozitivă"

 Dumba Gabriela
.

Izolarea la care am fost constrânși în ultimele luni a avut efecte negative asupra sănătății mentale a oamenilor, avertizează neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea. Reputatul medic insistă pe idee că principala armă împotriva COVID-19 este imunitatea, susținută de gândirea pozitivă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Tulburările de memorie, dezorientarea, problemele de echilibru sau lipsa coordonării sunt efecte ale unei rutine zilnice repetitive și limitate între patru pereți, a spus neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea la Digi24.

„Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun. Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleași lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile. Trebuie să ieșim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi', a subliniat dr. Ciurea.

Potrivit acestuia, principala armă împotriva bolilor este imunitatea, ce este susținută de gândirea pozitivă.

„Dacă suntem încruntați, supărați, atunci nu obținem nimic, nici la serviciu, nici acasă. Asta nu duce la nimic bun. Scade și imunitatea și te face vulnerabil la covid. Una dintre mijloacele de luptă împotriva covid-ului este imunitatea, deci gândurile bune, starea noastră de sănătate, de prospețime, activitatea fizică și gândirea pozitivă', a explicat dr. Ciurea.

Citește și:

Vaccinurile copilăriei care ne protejează de COVID-19. Studiile explică de ce virusul nu se atinge de unii oameni, în timp ce alții se îmbolnăvesc grav

„Emoțiile și sentimentele ne influențează sănătatea'

Cu peste 23.000 de operații efectuate pe creier, multe dintre acestea – la copii, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea declară că emoțiile și sentimentele influențează starea de sănătate a oamenilor și este important ca ei să gândească pozitiv.

„În clipa în care vezi totul pozitiv, toate funcțiile cerebrale funcționează și se produce un balsam de serotonină care deschide toate ușile creierului. Consider că trebuie să vedem numai partea bună a lucrurilor și să privim înainte. Nu trebuie să ne uităm înapoi. Răspunsul este ce fac eu de acum înainte. Și mai este o chestiune foarte interesantă pe care a spus-o Confucius: «Mai bine aprinzi o luminiță, decât să protestezi față de întuneric»', a declarat într-un interviu pentru Reporter Global prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

'Creierul are nevoie de aer curat, de mâncare sănătoasă, fără grăsime, dar cu un dulce bun, precum mierea. Creierului îi place ciocolata, are nevoie de apă, dar cel mai mult și mai mult îi place zâmbetul', spune medicul.

Citește și:

Cel mai important „medicament” în lupta împotriva COVID-19: sistemul imunitar! Ce schimbări trebuie să faci în alimentație pentru a-ți întări organismul

Ne îmbolnăvim pentru că nu vorbim, pentru că ne izolăm

'Dacă ne izolăm în tabletă, în telefon, creierul se îmbolnăvește. Ați văzut cum traversează acum oamenii? Cu ochii tot pe Facebook. Noi suntem făcuți să trăim în grup, nu izolați', mai spune neurochirurgul Vlad Ciurea.

Primii pași pentru un creier sănătos sunt foarte simpli și la îndemâna tuturor. Ne trezim devreme, facem câteva exerciții de repirație și bem două pahare de apă la temperatura camerei.

'Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămân. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele. Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei.

Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate dejectele tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune «locomotiva» în mișcare', a spus neurochirurgul pentru Libertatea.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton