Primul caz de coronavirus în sportul românesc. O handbalistă de 26 de ani a fost testată pozitiv! Prima reacție este uluitoare: „Rușine! Este păcat că Federația Română de Handbal pune banii în fața vieții și a sănătății noastre!"

 Oana Pantazi
.

Noul coronavirus nu iartă pe nimeni, nici măcar pe cei cu o stare foarte bună de sănătate, și cea mai bună dovadă este o handbalistă de doar 26 de ani, jucătoare la un club din Brăila, care a contractat boala.

Tamires Morena Lima, în vârstă de 26 de ani, pivotul de la Dunărea Brăila, este prima jucătoare din handbalul românesc care s-a îmbolnăvit de COVID-19. Sportiva a contractat virusul în timp ce se afla în țara natală, Brazilia și acum se află în Rio de Janeiro.

Starea de sănătate a sportivei este stabilă

Oficialii echipei brăilene au confirmat ştirea, dar nu au dorit să facă alte comentarii. Sportiva este plecată în Brazilia din luna martie, iar revenirea ei este incertă, mai ales în aceste condiții. Din fericire, starea de sănătate a sportivei este stabilă în acest moment.

Tamires Morena Lima a fost de două ori campioană, cu naționala Brazilei, la Jocurile Pan Americane şi o dată medaliată cu aur la Jocurile Sud-Americane.

Tamires Morena Lima, atac dur la adresa Federației Române de Handbal!

Componenta naționalei Braziliei a fost estrem de acidă la adresa FRH când forul condus de Alexandru Dedu a stabilit ca Liga Națională să se reia și echipele erau obligate, la acel moment, să joace 10 partide în 22 de zile. 

„Rușine! Este păcat că Federația Română de Handbal pune banii în fața vieții și a sănătății noastre! Este ridicolă ideea de a juca 10 partide în 22 de zile în mijlocul unei crize mondiale: Covid19 . Trebuie să ne opunem, să arătăm lumii protestul nostru împotriva acestui lucru', a scris sportiva pe contul ei de Instagram.

În această lună, Clubul Sportiv Dunărea Brăila intenționa să o cheme pe jucătoare în această lună pentru a relua pregătirile, având programat primul joc oficial pe 16 iunie, în Cupa României, cu SCM Rm. Vâlcea. În acest moment, e imposibil ca sportiva să revină în România, cel puțin în viitorul apropiat. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton