Primele imagini cu medicul-erou Cătălin Denciu, după incendiul de la Piatra Neamț. "Am reușit treptat să merg din nou"

 Oana Pantazi
.

Cătălin Denciu, medicul-erou care a s-a aruncat practic în flăcări pentru a-și salva pacienţii, în timpul incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamţ, a fost externat din Spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles. Acum a început recuperarea.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Au apărut primele imagini cu medicul-erou Cătălin Denciu după incendiul teribil de la Piatra Neamț, fotografii emoționante ce sunt mărturia dureroasă a tragediei petrecute în spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în ziua dramaticului incendiu.

Atunci, Cătălin Denciu a intrat în flăcări, cu riscul de a-și pierde viața, din dorința de a-și salva pacienții. La scurt timp după tragedie, medicul a fost transferat la spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles. Acum face recuperare la Spitalul Universitar Saint-Luc, unde a lucrat în trecut, un an, ca anestezist, transmite Digi 24, care citează publicaţia oficială a ministerului Apărării din Belgia.

Medicul-erou Cătălin Denciu a avut arsuri pe 40% din suprafața corpului

Medicul-erou Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradele II și III pe 40% din suprafaţa corpului în incendiul din 14 noiembrie 2020, iar din cauza gravității arsurilor, a stat în comă indusă timp de trei săptămâni, amintește Beldefnews.

„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți, iar pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijiri medicale. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta', a mărturisit medicul.

Citește și: Zanni de la Survivor a trăit clipe cutremurătoare la orfelinat: „Eram ca un animal. Miroseam tot ce primeam”/ EXCLUSIV

Citește și: Dana Marijuana a trăit o dramă cumplită: „Am rămas cu o parte a creierului paralizată”

Citește și: Claudia Pătrășcanu continuă atacul la Bianca Drăgușanu, după ce s-a împăcat cu Gabi Bădălău: 'Această femeie…'

Citește și: Cum arată Oana Roman în rochie mini, după ce a slăbit colosal. Ce dietă ține

Recuperarea este un proces de durată

Cătălin Denciu a mai declarat că are un drum lung de parcurs până la recuperrea completă, însă este optimist în privința reușitei. Medicul urmează acum o serie de ședințe de kinetoterapie pentru a învăța să își miște coatele din nou.

„Recuperarea este departe de a se finaliza, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși', a mai spus Denciu.

În toată această perioadă, soția sa, dr. Alina Denciu, i-a fost permanent alături. Aceasta a stat într-o cameră dedicată personalului militar din spital pentru a-i oferi soțului ei sprijin. De asemenea, a învățat tehnici de îngrijire și recuperare, pentru a-și putea ajuta soțul după externare.

Foto: beldefnews



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton