Primele două cazuri de infectare cu Kraken, noua tulpină COVID-19, în România. Ce simptome are boala

 Dumitrache Laura
.

Medicii de la Institutul Matei Balș din București au anunțat primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken. Noua subvariantă XBB 1.5 a Omicron, a alertat lumea medicală, deoarece se răspândește mult mai rapid față de tulpinile dominante în prezent. Cazuri cu infectare cu Kraken au fost anunțate în 29 de țări, dintre care 13 din Europa. Nu se știe facă noua tulpină provoacă o tulpină mai severă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Primele două cazuri de infectare cu Kraken, noua tulpină COVID-19, în România. Kraken, noua tulpină Covid-19, a ajuns și în România. Specialiștii anunță că această nouă variantă se răspândește foarte repede. Medicul Tudor Ciuhodaru le recomandă românilor să nu se sperie și să respecte regulile de igienă. Simptomele noii tulpini trebuie ținute sub control.

Noua varianță are numele oficial de XBB 1.5 și este rezultatul combinației dintre două fragmente de variante. Subvarianta a fost denumită Kraken, după legendarul monstru acvatic. Aceasta ar fi apărut pentru prima oară în SUA.

Citește și:Diferența dintre gripă, răceală și COVID.Simptome și sfaturi de protecție

Citește și:Alexandru Rafila, program de recuperare pentru pacienții cu long-COVID:”Persoane care n-au fost afectate în timpul bolii au fost afectate ulterior

Citește și:Cu ce sechele a rămas văduva lui Dan Spătaru, după ce s-a infectat cu COVID-19:„Mă chinui. Îmi verific zilnic pulsul, tensiunea'

Citește și:Cum au depășit gemenii Ioanei Picoș moartea tatălui lor, Mihai Făgădaru, răpus de COVID-19:”Au avut un șoc. Aveau 4 ani atunci”

Primele două cazuri de infectare cu Kraken, noua tulpină COVID-19, în România

Medicii de la Institutul Matei Balș din Capitală au anunțat primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken. Cătălin Apostolescu, managerul spitalului a explicat că această variantă este similară cu toate tipurile de Omicron.

„Este vorba despre o nouă mutație COVID. Știm, coronavirusurile au o foarte mare variabilitatea genetică și am văzut cu ochii noștri că în acești trei ani au tot apărut tulpini care au cucerit toată plaja patologiei și după au dispărut. Deci, faptul că apare încă o nouă tulpină, nu ne miră.

Din datele pe care le avem în literatura internațională această nouă tulpină nu se deosebește decât din punct de vedere genetic. În ceea ce privește manifestările clinice, practic ea este similară cu toate celelalte tulpini Omicron. Sunt forme ușoare', a precizat medicul pentru Antena 3 CNN.

Ce simptome are tulpina Kraken

Tulpina Kraken se răspândește foarte repede, iar medicul Tudor Ciuhodaru a explicat că românii nu ar trebui să se sperie. Mai mult, specialistul le recomandă acestora să respecte regulile de igienă.

„Este vorba, de fapt, de XBB 1.5., o tulpină care a apărut în urmă cu mai multe luni și este dominantă sau tinde să devină dominantă în cazurile cu infecție cu acest tip de virus în Statele Unite. Cam 40% din cazuri.

Noi am învățat de-a lungul acestei pandemii, cu cât se răspândesc mai ușor acești viruși, cu atât patogenitatea este mai mică. Iar până în acest moment nu există niciun fel de indiciu că vorbim despre o patogenitate sau o formă mai severă de boală',  a spus Tudor Ciuhodaru pentru sursa citată mai sus.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton