Primar italian, exasperat că nu se respectă măsurile impuse de autorități împotriva coronavirusului: "Văd persoane la iarbă verde care frig carne, care fac grătare... Ne batem joc de soarta noastră. Asta e contagiune"

 Cica Cristina
.

Gianfilippo Bancheri, primarul comunei italiene Delia, se arată exasperat de comportamentul oamenilor, care nu respectă măsurile impuse de autorități pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Primar-3Primar-3

Italia este cea mai afectată țară de coronavirus din Europa și a doua cea mai afectată din lume, după China. Până acum s-au înregistrat peste 59.000 de cazuri și peste 5.400 de decese, cu peste 2.000 mai multe decât în China.

Cu toate că statisticile sunt de-a dreptul îngrijorătoare, oamenii nu respectă cu sfințenie măsurile, pentru a evita îmbolnăvirile. Primarul Gianfilippo Bancheri a transmis un mesaj dur, în încercarea de a-i face pe oameni atenți la riscurile la care se expun.

Citește și: Cine este medicul epidemiolog care a învins coronavirusul și ce metodă a folosit pentru a eradica boala în Coreea de Sud

Mulţi dintre voi aţi făcut afişe pe care aţi scris «Totul va fi bine», aţi postat pe Facebook mesaje asemănătoare, dar eu aş vrea să înţeleg cum va fi totul bine?

Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieşim zilnic la cumpărături, când cumpărăturile ar trebui făcute o dată la zece zile? Cum va fi totul bine dacă mulţi dintre voi ies zilnic ca să-şi ia ţigări?

Cum va fi totul bine dacă unii mă întreabă dacă pot să se tundă acasă, adică să cheme frizerul. Dar la ce-ţi trebuie frizură aranjată în momentele astea? Ajutaţi-mă să înţeleg!

Acum i-a apucat pe toţi alergatul prin Delia?', a declarat primarul care nu înțelege motivul pentru care mulți susțin că sunt stresați de faptul că trebuei să stea în casă, având în vedere facilitățile pe care le avem la dispoziție în zilele noastre: Stresaţi erau bunicii noştri care plecau la război, nu cei care rămâneau acasă'.

Citește și: Cea mai puternică femeie din lume, suspectă de coronavirus!Angela Merkel întră în carantină după ce a luat contact cu un medic infectat

Primar italian: „Asta numim bun simţ?!

Primarul își continuă revoltat discursul, povestind câteva probleme' întâmpinate de oameni, pe care le consider absurd, având în vedere situația actuală.

„Mă sună unii, domnul primar, păi câinele meu mânâncă nişte bobiţe care se găsesc doar la Caltanissetta (oraş situat la circa 20 de kilometri de Delia, n. red.). Asta numim seriozitate?! Asta numim bun simţ?!

Azi, duminică, văd persoane la iarbă verde care frig carne, care fac grătare… Ne batem joc de soarta noastră. Asta e contagiune. Înţelegeţi sau nu?!', a spus el furios.

Citește și: Ne protejează măștile textile sau cele fabricate manual, împotriva coronavirusului? Trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ce spun experții

Edilul a anunțat înăsprirea măsurilor pentru cei care nu respectă carantina, potrivit adevarul.ro.

„Cei care stau acasă în această perioadă fac ceea ce trebuie. Astăzi, asta e obligaţia. Vă anunţ că nu mai dăm avertismente. Trecem direct la denunţuri. Pentru că aşa e corect: cine greşeşte, plăteşte', a spus el într-un video.

Sursa foto: captura Facebook

Citește și: Studiile arată că ne atingem de 23 de ori pe față, într-o oră.Ce putem face pentru a evita gestul care favorizează infecția cu noul coronavirus

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton