Prima pastilă care va trata COVID-19. Ce se știe despre acest medicament

 Raiciu Adriana
.

Merck a declarat luni că a depus o cerere Agenției federale pentru hrană și medicamente a Statelor Unite pentru a autoriza prima pastilă care tratează Covid-19. O aprobare a medicamentului ar fi o etapă importantă în lupta împotriva coronavirusului, spun experții.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

O aprobare a medicamentului, molnupiravirul, ar fi o etapă importantă în lupta împotriva coronavirusului, au spus experții, deoarece un tratament convenabil, relativ ieftin, ar putea ajunge la mai mulți oameni cu risc crescut, bolnavi de Covid, decât tratamentele folosite la momentul actual.

Administrația Biden se pregătește pentru o autorizație care ar putea veni chiar în câteva săptămâni. Dacă este aprobată, pilula va fi probabil alocată statelor, așa cum a fost în cazul vaccinurilor.

Citește și: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă:„Este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala’

Citește și: Ce restricții intră în vigoare în București.Rata de infectare COVID-19 a depășit 6 la mia de locuitori

Citește și: Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.Ce restricții se impun

Prima pastilă împotriva coronavirusului

Prima pastilă care va trata infecție cu noul coronavirus va putea fi disponibilă în doar câteva săptămâni, dacă cererea va fi acceptată. Țările ar putea apoi distribui pastilele după cum doresc, cum ar fi prin intermediul farmaciilor sau al cabinetelor medicilor.

Guvernul federal a plasat o comandă în avans pentru suficiente pastile pentru 1,7 milioane de americani, la un preț de aproximativ 700 de dolari pe pacient.

Merck, care dezvoltă pilula cu Ridgeback Biotherapeutics din Miami, se așteaptă să poată produce suficiente pastile pentru 10 milioane de oameni până la sfârșitul acestui an. 

Cum va fi administrată

Pilula Merck este menită să fie luată acasă sub formă de patru capsule de două ori pe zi timp de cinci zile, pentru un total de 40 de pastile. Aceasta a înjumătățit spitalizările și decesele într-un studiu clinic care a înscris persoane nevaccinate care începuseră să prezinte simptome Covid în ultimele cinci zile și aveau un risc ridicat de rezultate negative ale bolii.

Testat inițial pentru gripă, medicamentul funcționează prin oprirea reproducerii coronavirusului prin inserarea erorilor în codul său genetic.

Merck a declarat că solicită autorizația pentru administrarea pilulei numai adulților cu risc ridicat.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton