Sfânta Corona chiar există și este îngropată în Italia. Ironia soartei, este chiar protectoarea oamenilor afectați de pandemii

 Dumba Gabriela
.

Unii spun "ironia sorții", alții "culmea coronavirusului". Cert este că protectoarea oamenilor afectați de pandemii, martir al Bisericii Catolice, este Sfânta Corona, iar o parte din moaștele ei este păstrată, din secolul IX, în Anzu, în Nordul Italiei, chiar în zona în care a izbucnit epidemia cu noul coronavirus în Europa, arată Catholic Pilgrimage.

200px-Master_of_Palazzo_Venezia_Madonna_-_St._Corona_-_Google_Art_Project_-_crop200px-Master_of_Palazzo_Venezia_Madonna_-_St._Corona_-_Google_Art_Project_-_crop

Sfânta Corona este un martir al Bisericii Catolice, care a trăit în secolul II, asociată cu Sfântul Victor. Cei doi au fost omorâți de soldații romani în jurul anului 170, iar ziua lor este sărbătorită pe 14 mai.

Corona a fost o adolescentă de 16 ani, martirizată pentru creștinism, cel mai probabil pe teritoriul actual al Siriei, în timpul împăratului Marc Aureliu, pentru că îl încuraja pe Victor, cumnatul ei, un soldat roman care era torturat pentru că era creștin. Corona avea numai 16 ani când a murit că martiră pentru creştinism.

Relicvele sfinților Corona și Victor au fost aduse în secolul IX în orașul Anzu, unde tânăra este celebrată pe 14 mai, în timp ce martiriul lor este comemorat pe 24 noiembrie. Un calendar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, din 2014, notează data de 20 februarie, printre alţii pentru Sf.Victor, Corona şi cei 20 împreună cu dânşii mucenici la Roma.

În apropierea oraşului Feltre, pe Muntele Miesna este biserica Sfinţilor Victor şi Corona, ridicată de cruciaţi după Prima Cruciadă. De asemenea, cercetătorii au stabilit şi prezenţa unui tip de polen de cedru specific zonei Siriene, citează Mediafax.

Cei doi sfinţi sunt mai populari în Austria şi în estul Bavariei. Moaşte ale sfintei au fost transportate de Otto III în Aachen, de către Otto al III-lea.

La sfârșitul lui martie, Catedrala din Aachen, Germania, a scos din tezaur moaştele puţin cunoscutei Sfinte Corona, patroana rezistenței la epidemii, și a început să cureţe racla complexă în care se află acestea, pentru a fi expusă la încheierea pandemiei de coronavirus. 

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton