Postul Paștelui. Rețetă simplă pentru supă cremă de cartofi dulci, de post

.

Dacă țineți Postul Paștelui sau sunteți adepții unui regim alimentar vegetarian, vă invităm să gătiți o delicioasă supă cremă de cartofi dulci, foarte ușor de preparat și delicioasă.

Cartofii dulci conțin carbohidrați sănătoși, sunt bogați în antioxidanți. Fiind bogați în fibre, cu puține calorii,  aceștia ajută la perderea în greutate. Nu conțin zaharuri rafinate, dar ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind rezistență la insulină. Sunt sănătoși pentru tractul digestiv, au acid folic, multe vitamine (A și C), fier, calciu, și nutrienți importanți pentru stimularea imunității organismului.


Cartofii dulci sunt recomandați de medici și nutrionisti pentru a preveni bolile de inimă, pentru atenuarea crampelor musculare sau persoanelor care au probleme legate de stres.

Ingrediente pentru supa cremă de cartofi dulci

(pentru 4 porții)

3 cartofi dulci medii

1 ceapă medie

1 lingură unt / ulei de cocos

1 morcov mic ras

1 felie țelină

1/2 ardei gras roșu

1.1 l supă legume

100 ml lapte de migdale

2 căței mici de usturoi zdrobiți

1/2 ardei iute sau unul întreg dacă mâncați foarte picant


câteva frunze de coriandru sau pătrunjel

PREPARAREA SUPEI DE CARTOFI DULCI

Cartofii curățați de coajă se taie rondele, morcovul și țelina se dau pe răzătoare, iar ardeiul căpia se taie cuburi.

În uleiul de cocos se călește ceapa. Ulterior se adaugă restul legumelor, se călesc și ele, apoi se adaugă supa de legume și cartofii.

După 15 minute, se adaugă ardeiul iute, sarea și usturoiul zdrobit și se mai lasă pe foc până când sunt fierți cartofii.

Se adaugă laptele de migdale și se pasează totul cu un blender, până se obține o cremă fină.


Poftă bună!

sursă: divainbucatarie.ro