Unul dintre cele mai populare preparate gătite în Postul Paștelui este mâncarea de mazăre. Dacă nu sunteți vegetarieni sau vreți să o preparați și în afara posturilor religioase, puteți adăuga mâncării de mazăre și carne, fie ea de porc sau pui. Este o rețetă simplă, o mâncare ușor de gătit, foarte gustoasă și foarte sățioasă.
Mâncare de mazăre de post – Ingrediente (2-4 persoane)
- 500 g mazăre congelată/proaspătă
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 2 cartofi medii/1 cartof mare
- 2 morcovi mici
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 200 ml apă cca
- 75 ml suc de roșii
- 1-2 lingurițe rase mărar proaspăt tocat
- 1 lingură rasă amidon de porumb
- sare
- piper
Mâncare de mazăre de post – preparare
- Curățăm ceapă și usturoiul și le tocam mărunt. Curățăm morcovii și îi tăiem felii subțiri. Curățăm cartofii și îi tăiem în cubulețe potrivite.
- Punem uleiul într-o cratiță, pe foc mic. Când uleiul s-a încălzit, adăugăm ceapa, usturoiul, morcovii și amestecăm bine. Le călim până când ceapă se înmoaie, apoi adăugăm cartofii
- Amestecăm pe foc mic încă 1-2 minute și adăugăm 100 ml apă călduță.
- Când morcovul și cartofii sunt fierți pe jumătate, adăugăm mazărea.
- Fierbem mancarea, pe foc mediu spre mic, inca cca 10 -15 minute, apoi adaugam apa ramasa, amestecata cu sucul de rosii si amidonul si amestecam bine.
- Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper si o lasam sa fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam marar proaspat tocat, amestecam bine, stingem focul si acoperim mancarea de mazare cu un capac.
sursa: www.lauraadamache.ro