Postul Paștelui. Rețetă pentru mâncare de mazăre, de post

.

Unul dintre cele mai populare preparate gătite în Postul Paștelui este mâncarea de mazăre. Dacă nu sunteți vegetarieni sau vreți să o preparați și în afara posturilor religioase, puteți adăuga mâncării de mazăre și carne, fie ea de porc sau pui. Este o rețetă simplă, o mâncare ușor de gătit, foarte gustoasă și foarte sățioasă.

Mâncare de mazăre de post – Ingrediente (2-4 persoane)


  • 500 g mazăre congelată/proaspătă
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cartofi medii/1 cartof mare
  • 2 morcovi mici
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 200 ml apă cca
  • 75 ml suc de roșii
  • 1-2 lingurițe rase mărar proaspăt tocat
  • 1 lingură rasă amidon de porumb
  • sare
  • piper

Mâncare de mazăre de post – preparare

  • Curățăm ceapă și usturoiul și le tocam mărunt. Curățăm morcovii și îi tăiem felii subțiri. Curățăm cartofii și îi tăiem în cubulețe potrivite.
  • Punem uleiul într-o cratiță, pe foc mic. Când uleiul s-a încălzit, adăugăm ceapa, usturoiul, morcovii și amestecăm bine. Le călim până când ceapă se înmoaie, apoi adăugăm cartofii
  • Amestecăm pe foc mic încă 1-2 minute și adăugăm 100 ml apă călduță.
  • Când morcovul și cartofii sunt fierți pe jumătate, adăugăm mazărea.
  • Fierbem mancarea, pe foc mediu spre mic, inca cca 10 -15 minute, apoi adaugam apa ramasa, amestecata cu sucul de rosii si amidonul si amestecam bine.
  • Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper si o lasam sa fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam marar proaspat tocat, amestecam bine, stingem focul si acoperim mancarea de mazare cu un capac.

sursa: www.lauraadamache.ro