Dacă vă aflați în Postul Paștelui sau pur și simplu evitați consumul de carne, puteți opta pentru chiftelele din legume pe care le puteți prăji, în metoda clasică sau coace la cuptor, dacă vreți să fie mai sănătoase și mai sărace în calorii. Vă ajutăm cu o rețetă simplă pentru chiftele de post, care are drept timp total de pregătire 60 de minute, cu mențiunea că din cantitățile de mai jos se obțin în jur de opt chiftele mari.
Ingrediente:
- 3
dovlecei sau/ și 2 vinete mai mici - 2
cartofi - 2
morcovi - 1/2
cana orez brun - 1
ceapă mare - 2-3
linguri pesmet - 1
legatură patrunjel - 1
linguriță lecitină din soia - ulei
de masline - 3-4
caței de usturoi - sare
de mare, dupa gust
Preparare:
Se dau morcovii pe
răzătoarea mică și se călesc în puțin ulei și apă, iar apoi se adaugă și ceapa
tăiată mărunt. Amestecul se mai lasă câteva minute pe foc, până se înmoaie
amestecul și scade toată apa.
Cartofii fieți separat se zdrobesc cu furculița, iar orezul fiert timp de două minute se scurge de apă și se lasă la răcit. Vinetele sau dovleceii se dau și ei prin răzătoare și se pun la scurs într-o sită pentru eventualitatea în care ar lasă apă, potrivit sanovita.ro.
Legumele călite
anterior se amestecă într-un castron cu cartofii și cu vinetele sau dovleceii
și se adaugă, pe rând, orezul, pesmetul, usturoiul păsat, lecitina din soia și
pătrunjelul mărunțit.
Pregătești o tavă
așternută cu hârtie de copt și încălziți cuptorul.
Chiftelele se așază
în tavă și se coc 30 de minute. Dacă preferați, le puteți prăji în ulei încins.