În timpul celor 40 de zile cât durează Postul Paștelui, credincioșii nu au voie să mănânce carne, lactate, ouă și alte produse de origine animală. De aceea, gătitul poate fi o provocare pentru gospodine, în timpul postului. Există, însă, multe rețete de preparate delicioase de post. Vă prezentăm astăzi, cea mai bună rețetă pentru sarmale de post, cu sau fără ciuperci, în funcție de preferințe.
Unele dintre cele mai îndrăgite preparate românești tradiționale sunt sarmalele. În perioada Postului Paștelui, din rețeta pentru sarmale scoatem carnea și adăugăm mai multe legume.
Fiecare gospodină
poate personaliza rețeta după bunul plac, însă o rețetă de bază pentru sarmale
de post ar putea fi următoarea:
Ingrediente:
1 varză murată
250 g orez cu bob
rotund
250 g ciuperci din
conservă sau 500 g ciuperci proaspete
250 g ceapă tocată
fin
100 g morcov
50 ml ulei
sare, piper și
cimbru – opțional
250 ml suc de rosii
sau bulion
Preparare:
Într-o tigaie antiaderentă se călește ceapa, apoi se adaugă morcovul ras timp de 3 minute. La final se adaugă ciupercile. Dacă nu vă plac ciupercile, le puteți scoate din rețetă. Postul Paștelui. Cea mai bună rețetă pentru sarmale de post, cu sau fără ciuperciPostul Paștelui. Cea mai bună rețetă pentru sarmale de post, cu sau fără ciuperciCând toate ingredientele devin sticloase și se înmoaie, se adaugă orezul, sare, piper, verdețurile și alte condimente, după gust și se mai lasă pe foc 2-3 minute.
Cu această
compoziție se umplu foile de varză și se rulează sarmalele.
Pe fundul unui vas
ce urmează a fi introdus la cuptor se așază un strat de varză tocată mărunt,
apoi sarmalele în straturi, iar la final
se adaugă sosul de roșii și se stropesc cu puțin ulei. Se adaugă apă cât
să acopere sarmalele.
Se coc la cuptor pentru două ore sau până se fierbe bine orezul!
Citeste si:
Cea mai bună rețetă de salata de Boeuf de post (fără carne, fără ouă)