Postul Paștelui. Cea mai bună rețetă pentru sarmale de post, cu sau fără ciuperci

 Dumba Gabriela
.

În timpul celor 40 de zile cât durează Postul Paștelui, credincioșii nu au voie să mănânce carne, lactate, ouă și alte produse de origine animală. De aceea, gătitul poate fi o provocare pentru gospodine, în timpul postului. Există, însă, multe rețete de preparate delicioase de post. Vă prezentăm astăzi, cea mai bună rețetă pentru sarmale de post, cu sau fără ciuperci, în funcție de preferințe.

Unele dintre cele mai îndrăgite preparate românești tradiționale sunt sarmalele. În perioada Postului Paștelui, din rețeta pentru sarmale scoatem carnea și adăugăm mai multe legume.

Fiecare gospodină poate personaliza rețeta după bunul plac, însă o rețetă de bază pentru sarmale de post ar putea fi următoarea:

Ingrediente:

1 varză murată

250 g orez cu bob rotund

250 g ciuperci din conservă sau 500 g ciuperci proaspete

250 g ceapă tocată fin

100 g morcov

50 ml ulei

sare, piper și cimbru – opțional

250 ml suc de rosii sau bulion

Preparare:

Într-o tigaie antiaderentă se călește ceapa, apoi se adaugă morcovul ras timp de 3 minute. La final se adaugă ciupercile. Dacă nu vă plac ciupercile, le puteți scoate din rețetă. Postul Paștelui. Cea mai bună rețetă pentru sarmale de post, cu sau fără ciuperciPostul Paștelui. Cea mai bună rețetă pentru sarmale de post, cu sau fără ciuperciCând toate ingredientele devin sticloase și se înmoaie, se adaugă orezul, sare, piper, verdețurile și alte condimente, după gust și se mai lasă pe foc 2-3 minute.

Cu această compoziție se umplu foile de varză și se rulează sarmalele.

Pe fundul unui vas ce urmează a fi introdus la cuptor se așază un strat de varză tocată mărunt, apoi sarmalele în straturi, iar la final  se adaugă sosul de roșii și se stropesc cu puțin ulei. Se adaugă apă cât să acopere sarmalele.

Se coc la cuptor pentru două ore sau până se fierbe bine orezul!

Citeste si:

Cea mai bună rețetă de salata de Boeuf de post (fără carne, fără ouă)

Două rețete de post, simple și delicioase

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton