Postul Paștelui 2020. Două rețete de post, simple și delicioase

.

Postul Paștelui 2020, denumit și Postul Mare, la ortodocși a început pe 2 martie și se încheie pe 18 aprilie. Cele 40 de zile din Postul Paștelui reprezintă o perioadă de purificare fizică, dar mai ales spirituală, însă și o provocare, totodată, de a mânca sănătos, delicios, fără ingrediente de origine animală. Vă prezentăm două rețe de post, simple și delicioase, pe care le puteți prepara acasă!

Rețetă de post
pentru hummus în 3 culori


Hummusul este o
pastă al cărei ingredient pricipal este năutul.

Ingrediente:

• 1 conservă 400g
năut bio

• 2 linguri pastă
tahini bio

• 1-2 căţei de
usturoi

• 3 linguri ulei de
măsline extra virgin

• 2 linguri zeamă
de lămâie (sau lime)

• 1 sfeclă mică
coaptă sau fiartă la aburi

• 1/2 avocado bine
copt

• pentru decor:
paprika, coriandru (sau pătrunjel) şi rodie

Mod de preparare:

• Clăteşte năutul
în apă rece și zdrobește-l în robotul de bucătărie sau în blender.

• Adaugă tahini,
usturoiul zdrobit, sarea și sucul de lămâie. Apoi, treptat, uleiul de măsline
și, dacă mai este nevoie, puțin lichid din conservă.


• Împarte sosul în trei
părți. Prima parte proceseaz-o împreună cu sfecla coaptă sau fiartă și
decorează cu pătrunjel sau coriandru tocat mărunt. Cea de-a doua parte
amestec-o cu avocado zdrobit și decoreaz-o cu semințe de rodie. Cea de-a treia
parte de hummus decoreaz-o cu paprika și adaugă un fir de ulei de măsline.

• Servește toate
cele trei variante de hummus cu chipsuri de tortilla sau pe felii de pâine.

Rețetă de post
pentru lichior de ouă vegan

Ingrediente:

• 250 ml lapte de
caju (apropo, îl poți prepara chiar tu, dacă vrei)

• 1 linguriţă sirop
de arţar

• praf de
scorţişoară

• praf de nucşoară

Mod de preparare:

• Încălzește puțin
laptele de caju

• Adaugă siropul de
arțar

• Amestecă și
completează, după gust, cu scorțișoară și nucșoară