A început Postul Paștelui și timp de aproape 40 de zile, credincioșii renunță la preparate din carne, ouă, lapte și alte produse de origine animală. Postul alimentar vine, desigur, la pachet cu cel spiritual, care implică rugăciune și smerenie, însă prepararea hranei de post, care să fie deopotrivă și sănătoasă, este o provocare pentru gospodine. Vă ajutăm să preparați o delicioasă salată de Boeuf de post, fără carne și fără maioneză cu ouă, așadar!
Rețeta
pentru salată de Boeuf de post (fără carne, fără ouă)
Ingrediente pentru salata de Boeuf de post:
– morcovi
– cartofi
– mazăre
–
castraveți și gogoșari murați
– maioneza de post (din fasole)
-ciuperci la conservă
– sare
– măsline
Rețeta pentru maioneză de post dacă nu vrem să folosim maioneza din comerț
– fasole
albă la borcan
– ulei
– muștar
Prepare
Se pun la
fiert morcovii și cartofii, în apă cu sare, iar apoi se curăță de coajă și se
taie bucățele. La fel și castraveții și gogoșarii murați și ciupercile, iar
apoi se amestecă toate ingredientele cu mazărea și maioneza de post.
Cum se face maioneza de post
Fasolea
albă fiartă bine (sau cea direct de la conservă) se transformă într-o pastă cu
ajutorul blenderului sau cu mixerul, apoi se pune ulei, puțin câte puțin și
muștar după gust.
Foto: jamila cuisine